Široki dovodi nekadašnjeg mladog reprezentativca Estonije

NK Široki Brijeg
Naime, nakon potpisa krilnog napadača Tonija Jovića i vratara Daria Miškića, kako neslužbeno doznaje portal Jabuka.tv od izvora bliskih klubu, pred potpisom za Plavo-bijele nalazi se 23-godišnji Estonac Bogdan Vaštšuk.

Vaštštuk je ofanzivni vezni igrač koji se najbolje snalazi na poziciji iza napadača, a bio je velika želja trenera Širokobriježana Goce Sedloskog koji je upoznat s kvalitetama ovog igrača još dok ga je trenirao i latvijskoj Rigi.

Ovaj Estonac karijeru je počeo u estonskom Infonetu, odakle ga je put odveo u ruski klub Akademia Dynamo.

Zanimljivo, Vaštuk je potom kao 18-godišnjak otišao u engleskog drugoligaša, a povremenog i prvoligaša Readinga, gdje se zadržao tri godine, a nastupao je za momčadi do 18, 21 i 23 godine ovog kluba.

Vaštšuk se nije uspio izboriti za mjesto u prvoj momčadi Readinga nakon čega je potpisao za latvijsku Rigu, gdje ga je između ostalih trenirao i Sedloski.

Proteklu sezonu proveo je na posudbi u bugarskom velikanu Levskom iz Sofije, gdje je u svim natjecanjima ukupno zabilježio 12 nastupa i upisao dvije asistentcije.

U Široki Brijeg bi trebao doći kao slobodan igrač, nakon što je dobio slobodne papire od Rige s kojom ga je vezalo još pola godine ugovora. Za klub s Pecare bi trebao potpisati višegodišnji ugovor i idućih dana i službeno predstavljen kao novo pojačanje Plavo-bijelih.

Treba reći kako je Vastsuk ubilježio nastupao za sve omladinske selekcije reprezentacije Estonije, a za onu do 21 godine ubilježio je 8 nastupa i postigao dva pogotka.

Njegova vrijednost prema nogometnom portalu Transfermark procijenjuje se na oko 400 tisuća eura.

(www.jabuka.tv)