Široki Brijeg protiv Veleža u generalci pred početak sezone

Za domaće će to biti jedna u nizu pripremnih utakmica koje će odigrati do početka Premier lige, no za Široki Brijeg će to biti generalka, jer njihova sezona počinje idućeg tjedna utakmicom Europske lige.

Široki Brijeg je dosad odigrao pet utakmica, a tri uzastopne pobjede, nad Vitezom (3:1), Braniteljem (2:0) i Hrvatskim dragovoljcem (1:0) mogu treneru Slavenu Musi dati razloga za zadovoljstvo.

"Mogu govoriti samo o utakmici s Dragovoljcem, jer sam zbog povratka iz Bugarske (gledao susret Levski - Irtiš, op. a.) odgledao samo petnaest posljednjih minuta utakmice s Braniteljem. S obzirom na razdoblje priprema u kojem smo trenutno, generalno je to dobro izgledalo, ali jasno da sam ja fokusiran na ono što nije bilo dobro", kazao je Mostarac na klupi širokobriješkog kluba za Dnevni list.

"Trkačkim dijelom mogu biti zadovoljan, posebno zbog činjenice da je Dragovoljcu to bila generalka za prvenstvo. Ipak, moram naglasiti da je bilo previše neprisiljenih pogrešaka, zbog kojih nam je Dragovoljac lako prilazio na nekih 25-30 metara, što srećom nisu iskoristili, ali jače momčadi to bi sigurno uradile. U Europi bi nas to koštalo. Postavljanje igrača nije bilo najbolje, kasnili smo u praćenju protivnika. To je sve u drugom poluvremenu izgledalo bolje, možda i što su neki igrači taj dan bili raspoloženiji od drugih".

Početni sastav koji je u finalu Memorijala istrčao na travnjak blizu je onog najjačeg mogućeg, no Musa ističe da ima dilema.

"Moram priznati da sam prije tog susreta mislio da ću imati manje dilema, ali to je i dobro, to znači da ima izbora, širine. Možda i više nego prošle sezone. To je, vjerujem, kvaliteta više koju imamo. U ovim utakmicama sada probamo dosta toga. Igrači tipa Ljubića i Ćorića se podjednako bore za svoje pozicije, pa ih u različitim utakmicama oprobavamo u različitim ulogama... Na lijevom smo beku oprobavali i Josipa Barišića i Stipu Markovića".

Sve se više nameće jedan mladi igrač, kojem je Musa i prošle sezone bio naklonjen...

"Zakarića je možda stigao umor protiv Dragovoljca, ali bilo je dobro vidjeti živost koju je Mirko Marić unio u nastavku. To je ta širina o kojoj govorim, koju smo doduše imali i prošle sezone. Nekih 17-18 igrača je u užoj konkurenciji", zaključio je Musa za Dnevni list.

Susret Veleža i Širokog Brijega zakazan je za petak na stadionu u Vrapčićima u 18 sati.