Široki Brijeg: Hoće li NS kazniti provokacije iz Zenice ili će vrijediti dvostruka mjerila?

NK Čelik, NK Široki Brijeg
Nogometaši i stručni stožer zeničke momčadi u Hercegovinu su se uputili već u petak, a na odlasku ih je ispratila manja skupina navijača te su se zajednički fotografirali s dva transparenta na kojima piše: "U Lišticu idemo čistog obraza. 14. zaredom bit će bez poraza".

Ne bi tu ništa sporno bilo da nisu istaknuli ime "Lištica", ime koje su jugoslavenske vlasti nametnule Širokom Brijegu 1953. godine (ime "Široki Brijeg" je vraćeno 1991. godine). Nogometaši Čelika na taj su način isprovocirali svoje domaćine i uvrijedili ih napisavši namjerno ime koje im je nametnuto za vrijeme bivše države, a ovo ime često se skandira po bh. stadiona gdje gostuje NK Široki Brijeg uz dodatak "Je*** te Lištico". Naravno, sve je prolazilo nekažnjeno od strane Nogometnog saveza BiH.

Fotografija je objavljena na Facebook stranici NK Čelik Zenica, no uklonjena je sat vremena nakon objave.

No, navijačima Širokog Brijega nije promaknula te je na službenoj Facebook stranici Kluba navijača "Škripari" objavljen "screenshot" objave uz poruku "Lištica se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje".

"Hoće li Nogometni savez kazniti ove provokacije ili će, kao i do sada vrijediti dvostruka mjerila?", pitaju se navijači Širokog Brijega.

Jabuka.tv