Sion izbačen iz Europske lige, UEFA vratila Celtic

Celtic, Europska liga, FC Celtic, Škotska, nogomet, Liga prvaka, Celtic, legia
Škotski nogometni klub Celtic, nakon ispadanja u posljednjem kolu kvalifikacija za Europa ligu od švicarskog Siona, vraćen je u natjecanja, a švicarska momčad je izbačena zbog kršenja UEFA-ine odluke o nedovođenju novih igrača...

Celtic se požalio UEFA-i da je švicarska momčad prekršila odluku koja zabranjuje Sionu da u europskim natjecanjima koristi igrače dovedene za vrijeme ljetnog prijelaznog roka. Ova odluka na snazi je od 2008. godine kada je Sion doveo vratara Essama El-Hadaryja koji je svoj egipatski klub napustio bez dozvole. Svjetska krovna organizacija (FIFA) tada je kaznila vratara s četiri mjeseca zabrane igranja, švicarski klub već spomenutom odlukom.

- Sion nije poštivao odluku o zabrani transfera. Kupovali su igrače i onda su ih uvrstili u momčad protiv Celtica - rekao je predsjednik UEFE Michel Platini.

- Zadovoljni smo odlukom. UEFA je s pravom postupila donijela ovakvu presudu - rekao je glasnogovornik Celtica.

Celtic će zamijeniti Sion u skupini I Europa lige u kojoj će igrati protiv Atletico Madrida, Udinesea i Rennesa. Sion će se vrlo vjerojatno žaliti na ovu odluku prije početka natjecanja Europa lige koje je na rasporedu 15. ovog mjeseca.

izvor: jutarnji list