Šimunićva kletva i dalje prati Davora Šukera

šuker
...nogometaša uopće, iako je uvjerljivo još uvijek najbolji strijelac hrvatske nogometne reprezentacije, činjenica je da mu oni koji su ga nekoć najviše podržavali nisu oprostili pakt sa Zdravkom Mamićem. Mada Šuker u posljednje vrijeme sve više izgleda kao čovjek koji se udaljava od Mamićeve vizije hrvatskog nogometa te se približava halucinacijama ministra Željka Jovanovića kada je u pitanju hrvatski sport općenito.

Naravno, ne govorimo ovdje samo o slučaju Josipa Šimunića koga je njegov savez ostavio na cjedilu kada mu je trebalo pružiti maksimalnu podršku a nakon groteskne kazne od korupcionera iz FIFA-e, nego o čitavom nizu stvari koje u posljednje vrijeme pokazuju da Davor Šuker više nije zaljubljen u doživotnog gazdu Dinama. Očito kako ljubavnim pismima koja dolaze iz Banskih dvora nije lako odoljeti, nije Šuker jedini koji je popustio pred sirenskim zovom hrvatske hijenske politike. Davor Šuker, uglađen i našminkan kao da ide na Sanaderovu jahtu u društvu ozloglašenog Ninoslava Pavića, pojavio se jučer na Sveticama kako bi obavio svečanu formalnost i kako bi nakon toga u zagrebačkom Domagoju nastavio dernek s odabranim novinarima, a daleko od običnog hrvatskog puka, dakako, govorimo o predsjedniku HNS-a koji je zaželio da kamp najmoćnijeg hrvatskog sportskog saveza bude na Sveticama, sve je bilo spremno za svečani finale, fanfare, nabrijani novinari, nadahnuti Šuker, koja kapljica skupocjenog pića... Znate kako to već ide kad se priređuju skupi derneci s novcem hrvatske sirotinje? No, onda u zadnji čas totalni preokret, okupili su se oni koji ništa, osim entuzijazma i ljubavi prema sportu, nemaju, zagrebački rekreativci koji su svojom pojavom uljepšali dan čovjeku koji je u posljednjih pedesetak dana povukao nekoliko kukavičkih poteza i tako definitivno kompromitirao svoju aureolu svetosti koji je zasluženo nosio kao nogometaš i golgeter Vatrenih.

Ne želi sirotinja Šukerov ekskluzivitet na mjestu gdje se dosad sirotinja nesmetano okupljala kako bi se bavila sportom kad već Maksimir nije svima dostupan. Nažalost, sluha za njihove probleme HNS nema te su se proveli otprilike poput Josipa Šimunića pred kažnjeničkom bojnom iz FIFA-e, nedostajao je samo streljački vod i problem bi bio zauvijek riješen. Očito kako će Šuker u budućnosti imati velikih problema ne bi li dokazao da je sposoban biti ono što je bio dok je igrao nogomet i to isključivo na nogometnom terenu, izvan travnjaka Davor Šuker oduvijek je bio tek običan Šuker, kakve smo, između ostalih, imali i u Saboru.

Predsjednik HNS-a u razmaku od 50 dana iznevjerio je Šimunića, osramotio se pred Vukovarcima, zamjerio se navijačima, izazvao gnjev sportaša velikog srca, ali ipak amatera... mnogi se danas opravdano boje novog poteza vrhuške iz Rusanove u koordinaciji s ministarstvom Željka Jovanovića. Davor Šuker možda nikad neće dobiti Nobela za znanost, međutim, kao bivši nogometaš vrlo dobro zna kako prolaze golgeteri koji se zamjere lopti, a Šuker se itekako zamjerio, ne samo lopti nego i samom sebi.

tinolovka-news.com