Šimunić: Vodila me isključivo ljubav prema narodu i domovini

Josip Šimunić, vatreni Hrvatska, Josip Šimunić, Hrvatska vatreni, Joe Šimunić, Hrvatska, Joe Šimunić, peticija, Joe Šimunić, pismo, Dalibor Ravić, Mija Martina Barbarić, Josip Šimunić, miljenko stojić, kolumna, Josip Šimunić, kraj karijere, Josip Šimunić, kazna, Josip Šimunić, Hrvatska, Josip Šimunić, Hrvatska, Josip Šimunić, kazna, FIFA, žalba, odvjetnici, Josip Šimunić, hrvatski branitelji, UEFA, pismo, Josip Šimunić, Općina Široki Brijeg, GNK Dinamo Zagreb, Josip Šimunić, peticija, Josip Šimunić, kazna, UEFA, Josip Šimunić, FIFA, žalba, FIFA, Josip Šimunić, Josip Šimunić, FIFA, kazna, HAZ Kralj Tomislav, Josip Šimunić, FIFA, priopćenje, Hrvatske akademske zajednice, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Josip Šimunić, žalba, FIFA, Josip Šimunić, krivnja, bujica, Josip Šimunić, Joe Šimunić, pozdrav, za dom spremni, Josip Šimunić, pismo, Josip Šimunić, za dom spremni, Josip Šimunić, Moja voljena Hrvatska, film, Josip Šimunić, Josip Šimunić, za dom
Navedeno je skandiranje, naime, izazvalo brojne reakcije od strane medija zbog rečenice koja je, nažalost, iako sama po sebi ne sadržava ništa uvredljivo ili čak huškački, prepoznatljiva u negativnom političkom kontekstu. Točnije, ustaškom.

- Strašna mi je pomisao da bi me netko mogao stavljati u kontekst poticanja bilo kakvog oblika mržnje ili nasilja. Ne želim ispasti patetičan, ali kao Hrvata koji je rođen i odrastao van svoje domovine meni je dom asocijacija na ljubav, toplinu i pozitivnu borbu; sve ono što smo pokazali na terenu i plasirali se na Svjetsko prvenstvo. I to su bili jedini razlozi koji su me u trenutku emocija ponijeli i zbog kojih sam započeo spomenuto skandiranje s navijačima - započeo je kapetan Modrih te pojasnio izražene emocije nakon utakmice.

- Maksimir, Zagreb, Hrvatska - to je moj dom za koji sam se u nogometnom kontekstu, na terenu uvijek "bacao na glavu" i davao svoj maksimum. Ostvarili smo veliki uspjeh do kojeg smo teško došli te smo svi bili oduševljeni. Za mene nema polovičnih emocija ni polovične borbe, a posebno kad nosiš nacionalni dres. Jučer sam se na svoj način, kao nogometaš, borio za ime i ugled svoje domovine, za svoj dom. I to je jedina slika doma koju imam u svojoj glavi.

- Ako je bilo tko shvatio moje uzvike drukčije, negativno, ovim putem negiram bilo kakav politički kontekst svoje izjave koja je bila vođena isključivo mojom ljubavlju prema mom narodu i domovini, a ne mržnjom i destrukcijom - zaključio je igrač s najviše nastupa za Hrvatsku u povijesti Lijepe naše.

gnkdinamo.hr