Šimunić ne žali: Žao mi je što još nisam uzviknuo 'za Vukovar'!

Joe Šimunić, Hajduk, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Hajduk, Josip Šimunić, Hajduk, Joe Šimunić, Torcida, Hajduk, Dinamo, Josip Šimunić, Hrvatska, Brazil, navijači, Joe Šimunić, bob dylan, Željko Joksimović, milorad pupovac, HSK, Joe Šimunić, Josip Šimunić, iseljenici, Novac, kazna, Josip Šimunić, hajka, Hrvatska, Josip Šimunić, FIFA, kazna, Hrvatska, navijačka priča, Josip Šimunić, Mirko Barišić, Dinamo, Josip Šimunić, Josip Šimunić, komentar, kazna, Željko Jovanović, Zoran Stevanović, Hrvatska, Niko Kovač, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Srbija, Josip Šimunić, FIFA, saslušanje, kazna, Josip Šimunić, kazna, Josip Šimunić, Hrvatska, Vatreni, Josip Šimunić, Hrvatska, SP Brazil, Josip Šimunić, Ivo Josipović, Hrvatska zemlja, Josip Šimunić, za dom spremni, Josip Šimunić, šutnja, HNS, tragedija, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Hrvatska zemlja
Josip Šimunić prokomentirao je u intervjuu za Hrvatski tjednik svoj kontroverzni istup na Maksimiru nakon što se Hrvatska u doigravanju s Islandom kvalificirala na Svjetsko prvenstvo.

„Podnijeti ću svaku žrtvu, ali ispričati se neću, niti ću priznati krivnju i kaznu", kaže Šimunić kojeg je Fifa zbog uzvika „za dom spremni" kaznila s deset utakmice suspenzije zbog čega se nije našao na popisu izbornika Nike Kovača za Mundijal u Brazilu.

„Ne žalim zbog pozdrava u Maksimiru. Žao mi je što još nisam uzviknuo "Za Vukovar". Ne vidim ništa sporno i ništa loše. Za mene je to stari hrvatski domoljubni pozdrav. Ne želim se opravdavati, niti mislim bilo s kime o tome mnogo raspravljati. Ja nisam ništa pogriješio", kaže Šimunić koji se žalio Sportskom sudu u Luasanni, no sud je potvrdio odluku Fife.

„Čula se neviđena količina laži. Odvjetnik Barry M. Lituchy, Miloševićev branitelj iz Haaga, pričao je grozomorne stvari o Hrvatima općenito, kao i slovenski povjesničar Božo Repe, koji je jako ružno govorio o australskim Hrvatima. Iz toga se dalo zaključiti da se ne sudi meni kao osobi, nego meni kao pripadniku toga ‘groznog' hrvatskog naroda", kaže Šimunić.

gol.hr