Šilić: Trebamo još rješenja na krilima

Široki-Zrinjski

Odlazak je to koji bi Širokobriježani morali pokriti, a čini se da na tomu i rade. Kako je najavljivano, to neće biti svi dolasci na Pecaru, pa tako sportski direktor Dalibor Šilić najavljuje i moguće iznenađenje na prozivci zakazanoj za petak, piše Dnevni list.

Ovog ljeta na Pecari će zaista biti prometno. Rezultat je to neuspješne sezone u kojoj je Široki po prvi puta nakon dvanaest uzastopnih godina ostao bez Europe. Doduše, vjerojatno bi se neke od promjena dogodile i bez toga, ali sezona 2014./2015. definitivno je utjecala na planove uprave i struke..., struke koja je također doživjela promjene. Momčad će na prozivci zakazanoj za petak okupiti novi trener Davora Mladina, kojem će asistirati Mario Bazina, Nikola Marić ostat će trener vratara, u klub se vratio kondicijski trener Damir Crnjac, a dosadašnji pomoćnik Anto Kokić će u omladinsku školu. Kakav će nova struka kadar okupiti? Pa, neke promjene već su poznate, a za neke ćemo doznati na okupljanju, vjerojatno i za vrijeme priprema.
- Moguće je da ćemo u petak imati još jedno novo ime u kadru, rekao nam je sportski direktor kluba Dalibor Šilić, koji se zatim osvrnuo na već službeno obznanjene promjene, koje su počele objavom odlaska Peke, povratka stopera Joze Špikića i nastavka suradnje s donedavno suspendiranim veznjakom Matom Peharom.

- Vratio nam se Ante Pinjuh kojem je istekao ugovor s Vitezom, a na još godinu dana produljili smo ugovor s Danijelom Kožulom. Damir i Ivica Džidić vjerojatno će zbog učestalih ozljeda završiti karijeru, sumirao je Šilić neke od posljednjih izmjena u kadru.
Zakarić? Godine 2010. na Pecaru je stigao kao 17-godišnjak i odmah zabio u debiju u Banjoj Luci - gdje je mijenjao, gle slučajnosti, sadašnjeg sportskog direktora. Godinu nakon toga postao je igračem Dinama, koji ga je uskoro posudio u Lokomotivu, no zatim se vratio u Široki u kojem je proveo posljednje dvije sezone. Ukupno je dresu Plavo-bijelih u svim natjecanjima odigrao 120 utakmica, a postigao je 25 pogodaka. Prošle sezone zabio je četiri u prvenstvu, jedan u Kupu i dva u Europi.

Sa aspekta Širokog on je posebna priča, najviše zbog pronalaska adekvatne zamjene na lijevom krilu..., a treba se sjetiti da je i Peko otišao - desno krilo.

- Istekla mu je posudba i želimo mu svu sreću u nastavku karijere. Što se krilnih pozicija tiče, tu imamo mladce Menala i Ćorluku, ali jasno nam je da moramo imati još rješenja. Na tomu radimo, vodimo pregovore, a uskoro ćete znati i što odlučimo.
Do tada i novih objava, oglasio se i povratnik u klub, Pinjuh. Rođeni Širokobriježanin prošlu je sezonu proveo u dresu Viteza, a nakon odlaska iz matičnog kluba prije tri sezone, nosio je još dresove mostarskog Branitelja i Zagreba.
- Oduševljen sam potpisom za Široki Brijeg. Vraćam se kući, Široki je moj klub i moj grad. Motivacije mi neće nedostajati, nadam se da ću pomoći Širokom u osvajanju trofeja, rekao je visoki napadač.

Dnevni list