Šerif zaustavio Dinamo na putu za Ligu prvaka

Prvi jedanaesterci u Dinamovoj europskoj povijesti bili su kobni po zagrebačku momčad. Naime, nakon 120 minuta zagrebačkog dvoboja između Dinama i moldavskog Šerifa završilo je istovjetnim rezultatom kao prošlotjedna utakmica. Potom se raspucavalo s bijele točke a pobjednika je odlučio Hačaturnov. Dinamu tako preostaje tražiti put k Europskoj ligi, a za nju će se morati pomučiti u još jednom kolu, dok će Šerif jurišati na Ligu prvaka. Ždrijeb je u petak, prenosi tportal.hr.

Dvoboj u Maksimiru, kojem je prisustvovalo 15-tak tisuća sjajno raspoloženih navijača, počeo je u skladu s očekivanjima, to jest nešto otvorenijom igrom gostiju, kojima rezultat iz prvog dvoboja (1:1) nije odgovarao već su morali razmišljati o pogotku. Dinamo se, pak, uvjeren u svoju nadmoć također postavio dosta otvoreno, i već u šestoj minuti zaprijetio preko Bišćan ali njegov je udarac glavom zaustavio Stojanov. Asistent kapetanu bio je Sammir, koji je još jednom pokazao kako može igrati kada je raspoložen.

Brazilac je i u 12. minuti bio u glavnoj ulozi, otevši loptu gostujućoj obrani, no Nadson je uspio izbiti loptu ispred Slepičke. I baš kakda se očekivalo da će Dinamo materijalizirati svoju bolju igru, uslijedio je šok na Dinamovom stadionu. U 16. minuti gosti su prvi put zapucali prema Lončareviću, i nažalost - pogodili. Strijelac je, na dodavanje Erokihina, bio Volkov.

Dinamo je nastavio sa svojom igrom, možda čak i agresivnije, dok su se gosti sada sasvim logično - povukli na svoju polovinu igrališta. Prigodu za izjednačenje imao je Sammir u 18. minuti, potom i Slepička u 19., ali njihovi udarci otišli su preko odnosno pokraj gola. Baš kao i Milana Badelja u 30. minuti, kada mu je opet asistirao Sammir. S još dva neuspjela pokušaja Slepičke Dinamo je zaključio prvo poluvrijeme i s minusom otišao u svlačionicu.

U drugi dio Dinamo je ušao s jednakim žarom, no do akcije u 55. minuti u kojoj je prekršajem Samardžić zaustavio Bišćana, domaćini nisu stvorili ni jednu konkretnu priliku. Nizozemski sudac taj je start kaznio udarcem s bijele točke, a precizan s nje bio je Sammir. Raspoloženi Brazilac sudjelovao je u akciji u 63. minuti, kada je proigrao Slepičku, ali prespor je bio Etto.

Tražili su Dinamovi igrači novi penal u 68. minuti, ali sudac je ovog puta bio skloniji gostima jer prekršaj nad badeljom bio je evidentan. Gostima se skoro posrečilo u 70. minuti, ali Samardžić je, nakon ubačaja i ostavši posve sam pred Lončarićem, bio neprecizan sa svega pet metara. Za kraj regularnih 90. minuta badelj je ostavio svoje dvije asistencije, ali Etto je prvo bio nespretan a potom i neprecizan, pa je taj dio utakmice završio 1:1.

U produžecima, u kojima je briljirala zagrebačka publika, najvažniju ulogu odigrao je golman gostiju Stojanov, zaustavivši udarac Sammira u 104. minuti a potom i Slepičke u 109. minuti. Golova nije bilo te se krenulo u raspucavanje s 'bijele točke', a tamo su za Dinamo zabijali Bišćan, Cufre, Ibanez, Etto i Calello, dok su promašili Sammir, Badelj, Vrsaljko i Dodo. Ključni udarac izveo je Hačaturnov, pogodivši iza Lončarića i osiguravši Šerifu rezultat za pamćenje.

Pred 15.000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Braamhaar iz Nizozemske.

DINAMO - ŠERIF 6:7 (1:1, 1:1)
Strijelci: 0:1 Volkov (16), 1:1 Sammir (55-11m)

Jedanaesterci: 2:1 Biščan, 2:2 Samardžič, Sammir - Stojanov brani, Stojanov - Lončarić brani, Badelj - Stojanov brani, Volkov promašio, 3:2 Cuffre, 3:3 Franca, 4:3 Ibanez, 4:4 Adamović, 5:4 Etto, 5:5 Vranješ, 6:5 Callelo, 6:6 Nikolić, Vrsaljko - Stojanov brani, Branković - Lončarić brani, Dodo pogodio vratnicu, 6:7 Hačaturnov.

DINAMO:
Lončarić, Mesarić (Ibanez, 46), Cuffre, Vrsaljko, Bišćan, Etto, Ademi (Callelo, 75), Sammir, Badelj, Slepička, Rukavina (Dodo, 86).
ŠERIF: Stojanov, Vranješ, Samardžić, Branković, Fred (Hačaturnov, 79), Adamović, Volkov, Diedhiou (Nikolić, 71), Nadson, Erohin, Franca.