Seniori i juniori Širokog Brijega jurišaju na Kup

Upravo to uspio je NK Široki Brijeg, uz nadu i vjeru da će u srijedu, odnosno u četvrtak otići i korak dalje te nadmašiti Željezničar i Borac.
„Vjerujem da će obje momčadi u uzvratnom susretu na Pecari pokazati još višu razinu od one iz prve utakmice, iako se i na Grbavici igrala odlična utakmica. Juniori su, s obzirom na rezultat iz prve utakmice (pobjeda 1:0 u Banjoj Luci) na pragu osvajanja trofeja, mi se, pak, moramo dobro potruditi kako bi poništili Željezničarovu prednost (1:0). No, spremni smo, nastupit ćemo kompletni, puni smo elana i želje za pobjedom i osvajanjem Kupa", kazao je na konferenciji za novinare Marijan Bloudek, šef stručnog stožera.

Dodao je kako se Široki Brijeg i Željezničar odlično poznaju, da tu nema tajni i da će pobjednika odlučiti trenutačna inspiracija, možda i sreća. Ofenzivnu igru gaje obje momčadi, od toga vjerojatno neće odustati ni u uzvratu, a Široki će sigurno napasti uz potporu, za očekivati je, dobro ispunjenih tribina Pecare na čelu s vjernim „Škriparima".

Vedran Ješe će ipak zaigrati, sam je na pressici potvrdio kako ozljeda ipak nije tako ozbiljna kako se činilo u prvi mah. „Istina je da imamo negativan rezultat, ali mislim da je Željezničar dao maksimum u prvoj utakmici, a mi nismo i nadam se da ćemo u sudaru dvije zaista najbolje momčadi doći do trofeja na kojeg čekamo pet godina", istaknuo je pouzdani stoper „Plavo-bijelih".

Juniorski finale Široki Brijeg - Borac (četvrtak, 19 sati) najavili su Toni Karačić, šef omladinskog pogona i kapetan Ivan Kvesić. „Nadam se da će trofej doći u naše ruke", kazao je Karačić, dodavši kako su juniori, uz ovaj finale, prvi na prvenstvenoj tablici Premier lige BiH za mladež, kako se kadeti također bore za 1. mjesto, što sve potvrđuje odličan rad s mlađim uzrastima. Kvesić je dodao kako je „Borac dobra momčad, ali da ovu prednost iz prvog susreta (1:0) ne bismo smjeli ispustiti".
Izravan prijenos finalne utakmice seniora Široki Brijeg - Željezničar (srijeda, 20 sati) je na Radiju Široki Brijeg, Radiju Herceg-Bosne, Hercegovinalive.com i BHT1.

NK-SirokiBrijeg.com