Senijad Ibričić novi je igrač ruskog Lokomotiva

Nije to iznos o kojem se u javnosti nagađalo, špekuliralo se sa svotom od 6 milijuna, ali je svejedno Hajduk napunio praznu blagajnu te ujedno s klauzulom o postotku u idućem transferu razmišljao i o budućnosti. Iz Rusije s eurima, piše slobodna dalmacija.

Gotovo četiri sata trajao je glavni dio maratonskih pregovora u ruskoj metropoli nakon kojeg je postignut dogovor po najvažnijim pitanjima, samom transferu i iznosu odštete, a u kasnim večernjim satima još su se dogovarali pojedini detalji, prije svega na relaciji Lokomotiv-Ibričić, Ibričić-Hajduk. Međutim iako transfer nije stopostotno finaliziran jer su ostali neki detalji za konačni dogovor, s velikom sigurnošću se može reći kako će Ibričić karijeru nastaviti u Rusiji.

 

U Moskvi su Hajdukovu stranu na pregovorima zastupali predsjednik uprave Josip Grbić, predsjednik Nadzornog odbora Petroslav Sapunar i klupski odvjetnik Miroslav Šarić. Pored visoke klupske delegacije u Moskvu je stigao i igračev zastupnik Anđelko Jurkić kao i sam Senijad Ibričić koji se trebao dogovoriti o detaljima svog ugovora.

Predstavnici Lokomotiva predvođeni predsjednicom Olgom Smorodskajom, i dokazanom žestokom pregovaračicom, pokazali su se Splićanima kao vrlo tvrd orah. Počelo se u 11 sati po hrvatskom vremenu (U Moskvi je dva sata više) i dugo je trajalo povuci-potegni, a i nakon okončanja najvažnijeg dijela i poslovnog objeda usuglašavalo se detalje. Na koncu će reprezentativac Bosne i Hercegovine iduće tri i pol sezone biti igrač Lokomotiva, prošle sezone petoplasirane momčadi ruskog prvenstva, a po sezoni bi navodno trebao zarađivati oko 900 tisuća eura.

Od ukupne vrijednosti transfera Hajduku bi trebalo pripasti 4,5 milijuna. Pet milijuna eura koliki je ukupni iznos umanjuju se za 2,5 milijuna koliko je Hajduk potrošio za kupnju igrača iz Zagreba u ljeto 2008. godine i njegove godišnje gaže (1,8 milijuna eura potrošeno je samo na transfer iz Kranjčevićeve na Poljud), a preostali iznos od oko 2,5 milijuna po ranijem dogovoru između kluba s Poljuda i igrača dijeli se na način da 80 posto ostaje Hajduku, a 20 posto igraču. Ibri će tako pripasti još oko 500 tisuća eura, a Hajduku ostaje navedenih 4,5 milijuna čime će se ublažiti priče o propuhu u klupskoj blagajni.

Hajduk je ponudi Lokomotiva dao prednost pred interesom nekih drugih klubova i zbog toga što bi se iznos odštete trebao isplatiti jednokratno, a ne kao što je Galatasaray namjeravao na rate.
- O detaljima ugovora ne mogu vam govoriti, to spada u sferu poslovne tajne. U ovom trenutku ovo je ono što smo mogli napraviti po pitanju transfera. Još traju razgovori oko igračevih uvjeta koji će se najkasnije sutra ujutro okončati, međutim ne vjerujem kako će biti nekakvih problema oko transfera - oglasio se predvečer iz Moskve predsjednik NO-a Sapunar.

Delegacija Hajduka koja je sudjelovala u sklapanju drugog najvećeg transfera u povijesti kluba nakon onog Nikole Kalinića u ljeto 2009. godine trebala bi se u petak u poslijepodnevnim satima vratiti u Split.