Sejo Rebac: NK Mostaru je mjesto u prvoj ligi

Sejo Rebac, NK Mostar
Nova sezona idealna je prilika da porazgovaramo sa ovim stručnjakom pred kojim je sjajna trenerska karijera.

Kao prvo kako si zadovoljan proteklom sezonom NK Mostar?

Prošlom sezonom NK Mostara polovično sam zadovoljan.  Pioniri su nam podbacili i zauzeli predposljednje mjesto na ljestvici, dok su predpioniri odigrali sezonu iz snova i sa 12 pobjeda, 4 neodlučena susreta i bez poraza uz gol razliku 64:1 završili sezonu na drugom mjestu odmah uz rame Zrinjskom, koji je zasluženo bio prvi.

Možeš li izdvojiti neke svoje nogometaše koji su obilježili prošlu sezonu?

Iz te sezone bih pohvalio sve predpionire, jer ovaj impozantni skor dovoljno govori sam za sebe.

Evo počela su natjecanja u novoj sezoni, kakve su ambicije NK Mostar?

Zbog slabog skora pionira prošle sezone otišli smo u drugu ligu što je po meni nepravedno. Ambicije NK Mostar su jasne, a to je jedno od prva dva mjesta koje nas vraćaju tamo gdje nam je uvijek i bilo mjesto, i gdje smo uvijek bili drugi a Zrinjevci prvi, osim te nesretne prošle sezone.

Koje sve kategorije NK Mostar nastupaju u natjecanju?

NK Mostar se u ligi HNŽ natječe u kategoriji pionira i predpionira.

Kao relevantan stručnjak u mladim kategorijama možeš li nam reći tko su favoriti u tim natjecanjima i koliko realno može NK Mostar?

U prvoj ligi favoriti su svakako Zrinjski i Velež koji imaju i najveći fond igrača, i mislim da između te dvije ekipe treba tražiti prvaka. U drugoj ligi mišljenja sam za prva dva mjesta borit ćemo se mi, Lokomotiva , Iskra i Međugorje. Realno mislim da mi možemo tu uhvatiti jedno od prva dva mjesta.

Da li si kao trener zadovoljan uvjetima u kojima radite i trenirate?

Uvjeti u kojima radimo nisu zadovoljavajući. Trudimo se koliko možemo da teren održavamo u što boljem stanju ,i uz svesrdnu pomoć roditelja donekle i uspijevamo u tome. Kada bi se našao neki sponzor, puno bi nam lakše bilo.

Evo za kraj poruka od jednog odličnog nogometaša i trenera?

Mladima u gradu Mostaru bi poručio da se sto ranije počnu baviti sportom, te da što više vremena provode na igralištima, a ne za kompjuterom i u igraonicama. Sport, a pogotovo nogomet onima upornima može donijeti mnogo toga lijepog u životu, a da ne spominjem zdravlje koje nosi bavljenje sportom!  Zato momci što prije na igrališta i igrajte lopte do mile volje!! Veliki pozdrav vama i vašoj redakciji i u ime kluba NK Mostara zahvaljujem se na svemu sto činite za nas klub. Puno nam znači svaka objava o našem mladom klubu! Sportski pozdrav!

HERCEGOVINA.info