Sedloski iznio planove: Svi počinju od nule, tražit ću agresiju i zalaganje

NK Široki Brijeg, Goce Sedlovski
... iznio je planove za nastavak sezone i najavio agresivan pristup i očekivanje maksimalnoga zalaganja od svakog pojedinca u momčadi.

Na konferenciji za medije koja je u petak održana u prostorijama kluba s Pecare službeno je predstavljen novi trener Plavo-bijelih, a nazočio je i sportski direktor Dalibor Šilić te Dario Knezović, predsjednik Skupštine NK Široki Brijeg.

Novi trener izrazio je zadovoljstvo dolaskom u novi klub i zahvalio se upravi na povjerenju te je najavio želju za agresivnim i borbenim pristupom u nastavku premijerligaške sezone.

Radit ću posao profesionalno. Od prvog dana na terenu ću tražiti agresiju i zalaganje. Igrači moraju davati sve od sebe i na treninzima i na utakmicama. Svi počinju od nule. Dobro nam je došla ova reprezentativna pauza da ih sve vidim i upoznam. Svi će dobiti šansu, a oni koji se dokažu će i igrati. Pred njima je da se dokažu, izjavio je na konferenciji za medije Goce Sedloski, dodajući da se nada kako će klub krizu u kojoj se nalazi prevladati radom i poštovanjem prema nogometu.

Sve ovisi o nama, sve ovisi o igračima, dodao je makedonski stručnjak.

Sedloski je rekao i da je pratio dvoboj sa Željezničarom te je istaknuo zadovoljstvo publikom koja je klub pratila i nagradila pljeskom unatoč porazu.

Sedloski je na konferenciji istaknuo zadovoljstvo publikom i navijačima u Širokom Brijegu

Članovi stručnoga stožera novog trenera ostaju gotovo isti, Sedloski je sa sobom doveo tek jednog pomoćnika koji je zadužen za analizu učinka na terenu. Za pojačanja je, kako je rekao, prekasno jer je prošao prijelazni rok, ali je izrazio nadu da će uprava kluba tijekom zimske pauze dovesti igrače koje želi.

U odnosu na dosadašnji dio sezone, u momčad se vraćaju Franjić i Perković, a Sedloski je najavio da bi momčad s Pecare najčešće trebala igrati u formacijama 4-2-3-1, a ponekad i 4-4-2, ovisno o protivnicima.

Goce Sedloski otkrio je i kako je došlo do njegova angažmana.

Nazvao me sportski direktor, a čujem se i sa Zdravkom Mamićem i tako smo dogovorili suradnju. Nisam se dvoumio i došao sam raditi profesionalno, naglasio je Sedloski.

Nazočnima se obratio i sportski direktor Dalibor Šilić, koji je izrazio zadovoljstvo dovođenjem respektabilnoga bivšeg igrača i sadašnjeg trenera te mu zaželio puno sreće u vođenju kluba prema boljoj budućnosti.

Ovakvo igračko i trenersko ime mora biti na ponos klubu i cijelom gradu, rekao je Šilić.

Sportski direktor Plavo-bijelih na upit je prokomentirao i prozivke navijača nakon lošijih predstava Širokobriježana.

Šilić je izjavio da Sedloski na klupi Širokog Brijega treba biti na ponos kluba i grada

Navijači su vrlo realni i objektivni kad gledaju svoju ekipu, pogotovo kad igraju kući. Navijači su s pravom nezadovoljni s obzirom na to kakve predstave pružamo. Pritom ne mislim na rezultate i moram se zahvaliti i našem bivšem treneru. Što se tiče skandiranja meni u vezi dovođenja igrača, mislim da se radi o neupućenosti o tome kako igrači dolaze u NK Široki Brijeg. Nijedan igrač ne dolazi bez suglasnosti trenera i sportskog direktora, a onda se trebaju "poklopiti" i financijske mogućnosti. To je sustav koji tako funkcionira već dugi niz godina, rekao je Dalibor Šilić.

Širokobriježanima u sljedećim kolima predstoje teška gostovanja i dvoboji protiv najjačih momčadi Premijer lige BiH, a prvi na redu je HŠK Zrinjski Mostar. Susret je na rasporedu 15. rujna na Stadionu pod Bijelim Brijegom u Mostaru.

(www.jabuka.tv)