FOTO  Saša Kajkut: Zrinjskom donosim iskustvo i kvalitetu s kojima ću pomoći na putu do pete titule

gorica zrinjski
Bude li tako, nema sumnje da će Plemići imati lakši put do titule. Saša Kajkut je vrlo ozbiljan u naumu da sa Mostarcima ispiše povijest.

Prošle sezone zabio je pet golova u dresu Krupe na Vrbasu, što možda i nije neka impresivna brojka - dok ne saznate pozadinu tog angažmana Saše Kajkuta...

- Nisam prošao pripreme, kasnije sam se priključio i ukupno odigrao samo osam prvenstvenih utakmica, tako da je moj učinak zapravo bio solidan, rekao nam je 32-godišnji Banjolučanin, kojem smo plasirali i jedno pomalo nezahvalno pitanje.

Što Saša Kajkut donosi Zrinjskom?

- Pa radije ne bih o sebi previše pričao, prepuštam drugima da na osnovu mojih partija i rezultata za klubove koje sam igrao iznesu svoj sud. Ali ako baš želite odgovor, rekao bih da donosim kvalitetu i iskustvo koje sam stekao u Premijer ligi i inozemstvu. Uvjeren sam da ću dosta pomoći u nastojanju Zrinjskog da se domogne pete titule. Također, želim svojim ponašanjem na terenu i van njega biti uzor mlađim igračima.

U Zrinjskom su već otkrili da su Kajkuta pokušali dovesti i ranije, što je on samo potvrdio...

- Da, bilo je i prije kontakata iz Mostara, ali eto, tek se sada sve poklopilo. Došao sam u jako dobro organiziran klub, a nema sumnje da trenutno imamo i najbolji kadar u državi, tako da nema sumnje da ćemo uspjeti ostvariti zacrtane ciljeve.

Bio je Saša član Kozare, Borca i Čelika, u Hrvatskoj je igrao za Karlovac, Zadar i Pomorac, a inozemne angažmane odrađivao u Moldaviji (Šerif), Azerbejdžanu (Baku), Hong Kongu (South China) i Grčkoj (Kerkyra, PAE Veria). Bogat CV, nema što, no kako se danas osjeća, kako je djelovao u pripremama?

- Ne mislim da su pripreme posebno mjerodavne za ono što nas čeka u prvenstvu, ali zadovoljan sam kako je sve proteklo do sada..., zadovoljan jer nisam preskakao treninge, jer se nisam ozlijedio. Uglavnom, sigurno da mogu bolje od prikazanog u utakmicama.

Jasno, sa 32 godine Kajkut u Mostar nije došao sjediti na klupi, ali svjestan je vrlo jake konkurencije.

- Zrinjski u svakoj liniji ima više kvalitetnih rješenja, a dosta igrača sam poznavao od ranije. Svaki igrač u klubu sigurno je kvalitetan, u suprotnom ne bi bio u Zrinjskom. Da, konkurencija jeste jaka, ali treba je shvatiti kao motivaciju, ne kao opterećenje.

Sve stoji, no i protivnici će se nešto pitati, a prvi proljetni bit će Čelik u Zenici..., Čelik za koji je Saša igrao.

- Da, spominjan sam i u nekim kombinacijama Čelika za ovu sezonu. Poznajem ih, pojačali su se, sredili stanje u klubu. Međutim, to što imaju dosta pojačanja ne mora značiti da će odmah na staru biti bolji nego prije. Oni su u takvoj poziciji da im rezultat treba odmah, što im je sigurno opterećenje, a to u konačnici nama može pomoći.

Općenito djeluje da Zrinjski kontrolira situaciju, međutim novopridošli napadač Plemića dobro zna da još ništa nije gotovo.

- Imamo prednost i solidan raspored, ali u play offu nas praktički čeka deset derbija. Imali smo i veću prednost, ali nastavit ćemo gledati samo sebe i juriti svoj cilj. Sarajevo i Željezničar treba respektirati, i ove su zime trgovali i pojačali se. Nema sumnje da će biti zanimljivo, ali mi smo uvjereni da možemo do kraja.

Dnevni list