Sarajevski mediji gluhi i nijemi na pokušaj ubojstva navijača GOŠKA

Ultras - Zrinjski, Gradski derbi, Red Army, Zrinjski - Velež, Stadion HŠK Zrinjski, MUP HNŽ, bus derbi, GOŠK Gabela, napad, navijači, Mostar, navijački neredi, strah, policija

Sličan slučaj, isto tako bez puno odjeka desio se i navijačima Širokog Brijega u ožujku ove godine kada su proživjeli pravu kalvariju vraćajući se iz glavnog grada multietničke BiH. Škrpari su napadnuti prvo u Sarajevu, a zatim od istih osoba i u Mostaru.

Zašto na ovo šute federalni mediji koji su proteklih dana bljuvali vatru po navijačima Zrinjskog? Navijači Zrinjskog jesu pogriješili i naštetili svom klubu, ali nisu nikoga ozlijedili.

Navijači GOŠKA su napadnuti samo zato što su Hrvati i samo zahvaljujući pukoj sreći nije bilo teže stradalih. Navijači Zrinjskog su u tom istom glavnom gradu multietničke BiH pretučeni što nisu dali svoju zastavu i što nisu dopustili da ih se ponižava.

Da su se slični slučajevi desili navijačima iz Sarajeva ili Tuzle u Zapadnoj Hercegovini, već sinoć bi na FTV bila specijalna emisija o divljanjima ekstremista i nacionalista. Godinama već u istim medijima incidetni jednih se pokušaju prikazati kao divljanje nacionalista jednog naroda, a puno veći izgredi na drugoj strani se prikazuju kao nestašluk nekoliko neodgovornih pojedinaca.

Sarajevski mediji davno su se priklonili jednoj strani, NS BiH je također čvrsto na njihovom kursu. Kazne Širokom Brijegu i Zrinjskom to jasno pokazuju, kao što  pokazuju i kazne Sarajevu, Slaviji ili Borcu. Zašto nakon svega šuti komitet za normalizaciju NS BiH? Da li je Ivica Osim zabrinut za živote mladih navijača GOŠKA onako kako je bio zabrinut zbog događaja u Mostaru? Policija kaže istraga je u tijeku, kao što su u tijeku sve istrage koje do danas nisu dale nikakvih rezultata.

Prije par dana bila je godišnjica krvavih nereda u Širokom Brijegu. Zar ti događaji nisu bili jasan pokazatelj da je nešto trulo u državi BiH? Umjesto smiranja tenzija, rade se upravo suprotne stvari. Zar i ovo stanje sa medijima nije klasičan primjer ugroženosti naroda kome je onemogućeno imati svoje medije i koji nažalost nema ni svoje legitimne predstavnike u vlasti.

Nakon svega u ovoj državi je najbolje ukinuti nogomet dok ne bude kasno. Kada narod nema kruha, ne treba mu ni ovakvih igara.

hercegovina.info