Sarajevo: Sukobili se navijači Željezničara i Hajduka, ima i ozlijeđenih

Hajduk, željezničar, navijački neredi, Torcida, Torcida, Hercegovina, himna

Kako javlja reporter portala Sarajevo-x.com koji se nalazi na Grbavici, prvobitno su navijači Hajduka, "najvjerojatnije greškom ušli na jug te počeli sa navijanjem, te počeli uništavati postavljenu koreografiju domaćih navijača, a potom je došlo do tučnjave između njih i navijača Željezničara".

Letjele boce, baklje i kamenje
Prema onome što tvrde očevici u naselju Socijalno koje je udaljeno nekoliko stotina metara od stadiona Grbavica dogodio se sukob dvije navijačke skupine.

Nakon dužeg sukoba u kojem su letjele boc , baklje i kamenje, policija je uspjela razdvojiti suprotstavljane grupe. Navijači Hajduka i Željezničara su se sukobili kod mosta kod "Eloktroprivrede".
Napadnuti torcidaši, čula se i pucnjava

Kako javlja Sarajevo-x.com tri kombija i nekoliko navijača Hajduka su napadnuti na ovoj lokaciji, a potom je došlo do opće tučnjave koja je trajala desetak minuta. Ima i ozlijeđenih, a neki su, neslužbeno se doznaje, u kritičnom stanju.
Prema riječima prisutnih čula se i pucnjava iz vatrenog oružja, a u blizini Socijalnog na putu prema Grbavici je stiglo i vozilo Hitne pomoći.

U blizini stadiona Željezničara su i jake policijske snage koje pokušavaju držati situaciju pod kontrolom.