Sarajevo slavilo u derbiju protiv Željezničara

FK Sarajevo - HŠK Zrinjski
Derbi odigran u sklopu 12. kola BHT Premijer lige BiH obilježio je veliki broj prekida zbog čega je utakmica produžena pet minuta u prvom, te osam u drugom poluvremenu. Naime, navijači obje momčadi uspjeli su na stadion unijeti veću količinu pirotehničkih sredstava zbog kojih je sudac ovog susreta morao u više navrata prekidati igru.

U prvom poluvremenu susreta četiri igrača Sarajeva i dva Željezničara dobili su žute kartone. Jedinu veću priliku za postizanje pogotka imao je nogometaš ''plavih'' Muamer Svraka, a zaprijetio je i kapetan Sarajeva Sedin Torlak, međutim mreže su u prvih 45. minuta ostale mirne.

Drugo poluvrijeme nije donijelo ništa novo. I dalje se igrao susret bez većih prilika, a domaća momčad je došla u vodstvo nakon novog prekida uzrokovanog bakljadom domaćih navijača u 60. minutu susreta. Nakon višeminutne pauze, nogometaš Sarajeva Said Huseinović pogodio je iz slobodnog udarca prečku gostujuće momčadi, lopta se odbila natrag u teren, a na pravom mjestu našao se Nuhanović i glavom postigao jedini pogodak na susretu.

Do kraja derbija Željezničar je pokušao doći do izjednačenja, ali domaća momčad se uspješno branila i osvojia tri boda koja bi im mogla donijeti titulu jesenjeg prvaka Premjer lige BiH.

Fena