Sarajevo slavilo u derbiju i stiglo na dva boda iza Širokobriježana

FK Sarajevo iz Sarajeva, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, FK Sarajevo
...a kao i onaj prethodni tako je i ovaj današnji susret dvaju suparnika okončan pobjedom domaćina od 2:0. Sarajevo je na taj način smanjilo zaostatak u odnosu na Širokobriježane na svega dva boda, pa će njihova borba za treće mjesto i plasman u Europu biti iznimno zanimljiva do samoga kraja sezone.

Prvu priliku na utakmici kreirali su gosti, iako je zapravo to bila poluprilika nakon što je Josip Ćorić uputio udarac s nekih 15 metara, no lopta je završila iznad gola domaćih.

Sarajevo je uzvratilo u 13. minuti kada Halilović na Bekićev ubačaj loše zahvaća loptu. Bilobrk je u 19. i 21. minuti zaustavio udarce Hebibovića, odnosno Halilovića, a Josip Ćorluka nakon pola sata igre postao prvi igrač s javnom opomenom.

On je tom prilikom startao na Bekića koji se povrijedio, pa ga je par minuta kasnije zamijenio Hodžić. Domaći su u 35. minuti tražili kazneni udarac, ali ga nisu dobili, a već u 37. minuti bili su primorani na novu prisilnu izmjenu, jer se i Crepulja ozljedio, pa ga je Stanojević zamijenio. Na isteku prvih 45 minuta Halilović je postao prvi igrač "bordo" momčadi sa žutim kartonom.

Prvu veliku priliku na utakmici Širokobriježani su imali u 50. minuti kada Pavlović sjajno zaustavlja pokušaj Lončara. Ubrzo nakon toga prva izmjena u redovima gostiju budući da Baraban mijenja Bagarića.

Igrala se 58. minuta kada je Sarajevo povelo nakon akcije Elvisa Sarića, koji je namjeravao asistirati Ahmetoviću, ali se ispostavilo kako je "asistirao" Markoviću pošto bočni igrač Širokoga Brijega postiže autogol za vodstvo domaće momčadi.

Ivan Peko je u 63. minuti postao drugi igrač s javnom opomenom u gostujućim redovima, a tri minute nakon toga ukazala se prilika za Ćorluku kojega Halilović ipak blokira u presudnom trenutku. U 67. minuti je pokušao i Matić nakon kornera, ali je bio neprecizan.

Nakon nekolicine pokušaja gostiju sijevnula je kontra Musemićeve momčadi koju nakon dodavanja Velkoskog pogotkom završava najbolji igrač utakmice Elvis Sarić, te dovodi domaću momčad nadomak pobjede.

Sablić je u posljednjih 15-tak minuta pružio priliku i iskusnom Wagneru, a upravo je Brazilac imao priliku u 81. minuti, ali je Pavlović obranio i njegov pokušaj da bi nedugo nakon toga Bilobrk na drugoj strani zaustavio Halilovićev pokušaj.

Tri minute prije kraja susreta Wagner se našao u novoj šansi, no rezultat se ipak nije promijenio. Do kraja su još kod gostiju požutjeli Barišić i Dino Ćorić i to je, uz još jednu šansu Mersudina Ahmetovića (nova odlična Bilobrkova intervencija) u sudačkom dodatku vremena zapravo bilo sve u današnjem derbiju koji je zasluženo pripao momčadi Sarajeva.

SARAJEVO - Stadion Asim Ferhatović - Hase. Sudac: Vladimir Bjelica (Istočno Sarajevo). Utakmica 6. kola Lige za prvaka: Sarajevo - Široki Brijeg 2:0 (0:0). Strijelci: 1:0 Marković (autogol) (58), 2:0 Sarić (71).

FK SARAJEVO: Pavlović - Šabanović, Mujakić, Adukor, Crepulja (od 37. Stanojević), Sarić, Hebibović, Bekić (od 34. Hodžić), Halilović (od 76. Mustafić), Velkoski, Ahmetović. Šef stručnoga stožera: Husref Musemić.

NK ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk - Matić (od 75. Wagner), D. Ćorić, Barišić, Bralić, Ćorluka, Begonja, Marković, Lončar, J. Ćorić, Bagarić (od 53. Baraban). Šef stručnoga stožera: Goran Sablić.

(www.jabuka.tv)