Sarajevo izlobiralo odigravanje novog meča?

FK Sarajevo, FK Borac Banja Luka, N/FSBIH, navijački neredi, FK Borac, FK Sarajevo

Prema saznanjima čelnika kluba iz Platonove ulice, rukovoditelji "bordo" tima uspjeli su da izlobiraju poništavanje odluke i odigravanje novog meča. Ukoliko se ove tvrdnje pokažu istinitim, u Borcu smatraju da će N/FS BiH pokazati da ima dvostruke aršine.

Nezavisne podsjećaju da je 24. rujna 2011. godine zbog ulaska navijača na teren prekinut susret Borca i Željezničara, koji je kasnije registriran službenim rezutatom 3:0 za "plave".

Utakmica ova dva rivala igrana 4. travnja 2012. prekinuta je zbog toga što su navijači Borca pogodili pomoćnog suca i Natjecateljska komisija je ponovo donijela odluku da se susret registrira službenim rezultatom u korist Željezničara.

Identična situacija viđena je nedavno u Sarajevu. Meč 9. kola BH Telecom Premijer lige BiH igran na "Koševu" 25. rujna prekinut je u 71. minutu kada su na teren sa bakljama utrčali navijači "bordo" tima.

Rezultat u trenutku prekida bio je 0:0. Natjecateljska komisija s Branimirom Maletićem na čelu nedavno je održala sjednicu povodom žalbe Sarajava, ali nije donijela odluku jer je zatražila još dokaznog materijala.

Već nakon toga u taboru Borca pojavila se sumnja da bi odluka mogla da bude promijenjena, a konačna odluka biće poznata danas.

izvor: nezavisne.com