Samo jako, samo Zrinja: Plemići danas kreću u lov na europski iskorak

Stadion HŠK Zrinjski, NK Maribor, ultras mostar, Ultras - Zrinjski, Ultras Zrinjski Mostar, Stadion HŠK Zrinjski, Liga prvaka

...u Trnavi igraju prvu utakmicu kvalifikacija za Ligu prvaka. Mediji malo ili nimalo pišu o toj utakmici, što je možda i bolje jer će Plemići danas na prazan stadion u Trnavi istrčati neopterećeni.

O momčadi Spartaka iz Trnave pisali smo nekoliko puta, ali usprkos tome oni su i dalje velika nepoznanica. Rezultati koje je prvak Slovačke ostvario u pripremama za današnji meč govore da se ne radi o nekoj mega momčadi, te da je HŠK Zrinjski ovaj puta možda i blagi favorit.

Prednost prvaka BiH je svakako to što je momčad ostala na okupu u odnosu na prošlu sezonu. To je ujedno i najveća prednost Plemića u odnosu na protivnika koji je bitno izmijenio kostur momčadi. Zrinjski će u današnju utakmicu i novu sezonu krenuti s novim trenerom, a sudeći po svemu Miše neće puno mijenjati sustav u odnosu na Sliškovića.
Navijači Zrinjskog najviše nade polažu u trojac Filipović, Bilbija i Todorović i ako njih trojica budu raspoloženi za igru Plemići se mogu nadati pozitivnom rezultatu koji će im dati dodatnu snagu pred uzvratni susret koji se igra za tjedan dana u Mostaru.

Europski iskorak

HŠK Zrinjski je nema sumnje najbolji u najuspješniji klub u BiH. Plemići su svoje navijače navikli na domaće titule, ali nikako da se napravi dugo očekivani europski iskorak. Prethodnih sezona Plemići su bili blizu, pogotovo prošle godine kada je samo sreća odlučila da, za naše prilike veliki Maribor ode dalje. Slično je bilo i prije dvije sezone kada je Zrinjski ispao od prvaka Poljske. Današnja utakmica i protivnik po mjeri prava su prilika za taj dugo očekivani iskorak u Europi. Prolazak dalje Zrinjskom bi donio puno toga, ali o tome ćemo neki drugi puta da sada ne trčimo pred rudu.

Legia (Poljska)

Ako HŠK Zrinjski preskoči Spartak iz Trnave u narednom kolu kvalifikacija Plemići će gotovo sigurno za protivnika imati prvaka Poljske Legiju. Poljaci su sinoć u prvoj utakmici 1. pretkola Lige prvaka kao gosti slavili kod prvaka Irske Corka rezultatom 0:1, i uzvrat u Poljskoj će po svemu sudeći biti samo formalnost.

TV prijenos

I ovaj puta državna TV BiH nije našla za shodno da osigura prijenos iz Trnave, ali na svu sreću postoji Arena sport zahvaljujući kojoj će ljubitelji nogometa moći pratiti nastup prvaka države u najprestižnijem europskom natjecanju.

Samo jako

Za kraj ostaje nam samo da zaželimo sreću nogometašima Zrinjskog u današnjoj utakmici. Navijači vjeruju u svoje ljubimce i šalju im kratku poruku SAMO JAKO...

HERCEGOVINA.info