Sagradimo stadion dostojan svjetskih viceprvaka

Davor Suker

- Pred nama je početak kvalifikacija za EP u koje ulazimo ponosni jer imamo daleko najuspješniju reprezentaciju, ali istovremeno svjesni da nas u svakoj zemlji čeka bolji stadion nego što ga mi imamo. Vels ima nekoliko odličnih stadiona, uključujući sjajni Milenium stadion u Kardifu. Azerbejdžan će ugostiti EURO 2020. na impresivnom Olimpijskom stadionu, a Slovaci za nekoliko dana otvaraju također prekrasan novi stadion u Bratislavi. Konačno, naši susjedi Mađari izgradili su nekoliko vrhunskih zdanja, uključujući Grupama Arenu, na kojoj igramo 24. ožujka - rekao je Šuker.

Predsjednik HNS-a vjeruje da Hrvatska zaslužuje stadion dostojan svjetskih viceprvaka.

- Duboko vjerujem da hrvatska reprezentacija, nakon osvojene dvije svjetske medalje i nemjerljive promocije koju je od samostalnosti donijela cijeloj zemlji, zaslužuje stadion dostojan svojih rezultata. Stoga pozivam predstavnike državne i lokalne vlasti da nam se pridruže u Budimpešti, da pogledamo zajedno Grupama Arenu i čujemo od Mađara kako su financirali i izgradili taj sjajan stadion, kao i ostale nove stadione u zemlji. Imamo odlične odnose s Mađarskim nogometnim savezom i sigurno će nam rado pomoći svojim znanjem i iskustvom. Neka nam Grupama Arena bude inspiracija da i Hrvatska sagradi stadion dostojan svjetskih viceprvaka - poručio je Šuker putem službene stranice HNS-a.

Grupama Arena izgrađena je za 50-ak milijuna eura u 14 mjeseci. Prima 23.000 gledatelja te je multifunkcionalna. Uz nogometne utakmice, može ugostiti i koncerte, konferencije i različite druge događaje.