Safetu Sušiću novi ugovor

To je danas definitivno dogovoreno na sastanku Komiteta i izbornika, održanom u Sarajevu.

Nakon sastanka Sušić je rekao: " Zadovoljan sam što smo došli do rješenja da nastavimo zajedno da radimo što je i meni bio cilj od onog trenutka kad se završila utakmica sa Portugalom. Znam da imamo dobru reprezentaciju i mislim da bi trebali nastaviti zajednički rad, jer ove igrače poznajem odlično i vjerujem da ova ekipa ima veće šanse za plasman sa mnom nego sa nekim ko bi sad došao. Zahvaljujem se predsjedniku i Komitetu koji su mi ukazali povjerenje i imali želju kao i ja da ostanem. Što se tiče navijača nadam se da ćemo ih obradovati dobrim rezultatima ai plasmanom na prvo mjesto u grupi."

Predsjednik Komiteta Ivica Osim: „Mi smo željeli da damo pozitivan impuls  igračima i navijačima ostankom Safeta, te  da se zna da i oni sudjeluju u svemu tome. Dobili su svi još jednu šansu u novom kvalifikacijskom ciklusu, da  naprave nešto što do sada nisu“.

Pored ovoga Komitet je razmatra i pitanje odgovornosti bivših predsjednika NS/FS BiH, Ilje Dominkovića i Sulejmana Čolakovića, koji su sklapanjem dvostrukih i štetnih ugovora po NS/FS BiH proucričili podizanje sudskih tužbi i eventualnu materijalnu štetu, te je donio Odluku o mjeri suspenzije i zabrane rada i kandidiranja istih na bilo koje funkcije na svim nivoima organiziranja NS/FS BiH do okončanja sudskih postupaka.