Safet Sušić dobio otkaz!

Foto: NFSBIH

Odluku o Sušićevoj smjeni jednoglasno je donio Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH na sjednici u Sarajevu sazvanoj odmah po povratku izbornika iz Haife.

Sušić je po povratku u Sarajevo poslije podne novinarima kazao kako ne kani ponuditi ostavku jer još uvijek postoje 'minimalne šanse' za plasman BiH na predstojeće europsko prvenstvo.

To je stajalište branio i na sjednici IO NSBIH-a koju je napustio nakon dvosatne rasprave, a da pri tom nije novinarima ponudio nikakvo objašnjenje.

Sušić je dužnost izbornika nogometne reprezentacije BiH preuzeo potkraj 2009. godine naslijedivši Miroslava Ćiru Blaževića, a najznačajniji uspjeh kojega je ostvario bio je plasman na Svjetsko prvenstvo održano ranije ove godine u Brazilu.

U kvalifikacijama za EURO u Francuskoj Sušićevi izabranici loše su startali. U prvoj utakmici izgubili su od Cipra na svom terenu sa 1-2, a samo po bod osvojili su u utakmicama s Walesom i Belgijom završivši na predzadnjem mjestu u skupini B.

Zasad nije poznato tko će naslijediti Sušića na klupi BiH, a ranije su se spominjala imena Vahida Halilhodžića i Duška Bajevića.

Hina