Rusija izbacila Španjolsku nakon jedanaesteraca!

Rusija, Španjolska
Zanimljivo je kako su domaćini SP-a 15 puta igrali produžetke te su samo jednom poraženi!

Furija je utakmicu dočekala u punom sastavu, a mjesta u prvih 11 nije bilo za Iniestu! Ovo je tek drugi put u 15 godina da je Iniesta zdrav i spreman za igru, ali bez mjesta u početnoj postavi Španjolske.

Osim Inieste, iz sastava su ispali branič Dani Carvajal i veznjak Thiago Alcantara, a 'unutra' su bili Nacho, Koke i Marco Asensio.

Iz prve prave prilike, Španjolska je povela . Asensio je u 11. minuti izveo slobodni udarac s desne strane, Ignaševič je čuvao Sergija Ramosa i zaboravio na loptu koja ga je pogodila u petu i odbila se u rusku mrežu. S 38 godina i 352 dana, ruski je branič najstariji igrač koji je na svjetskim prvenstvima zabio autogol.

Bio je ovo već 10. autogol na prvenstvu, a Rusija je prva reprezentacija koja je zabila više od jednog autogola.

Tri minute kasnije Zobnin je pokušao iznenaditi De Geu, ali je njegov udarac otišao visoko iznad gola.

U 36. minuti Rusija je imala odličnu priliku, Golovin je na rubu kaznenog prostora driblingom položio Nacha na pod, no bio je neprecizan i lopta je završila pored desne vratnice.

Rusija je u posljednjih 10 minuta pritisnula Španjolsku i njihov se pritisak isplatio u 40. minuti kada je nakon kornera Pique igrao rukom. Penal je izveo Džjuba koji je De Geu poslao u lijevu, a loptu u desnu stranu.

David de Gea Artem Dzyuba España Rusia Spain Russia 01072018

Ruski je napadač s tri gola i asistencijom bio uključen u četiri od posljednjih sedam golova ruske reprezentacije.

Španjolska je do prvog udarca u prvom poluvremenu došla u prvoj minuti nadoknade kada je Costa pucao glavom, no njegov je udarac s lakoćom obranio Akinfeev.

Furija je u prvom poluvremenu uputila 438 paseva što je rekordan broj u prvom poluvremenu utakmice svjetskog prvenstva.

Odmah na otvaranju drugog poluvremena, dobru priliku Španjolske upropastio je Alba, koji je loptu umjesto stopalom zahvatio natkoljenicom. U 60. minuti Španjolci su ponovno zaprijetili, ubacio je Nacho s desne strane, a Silva je glavom prenio loptu na drugu stativu gdje nije bilo nikoga.

Španjolskoj je nedostajala povezanost i organizacija igre, stoga je Hierro u 67. minuti u igru umjesto Davida Silve ubacio Andresa Iniestu . Najbolju priliku Španjolci su stvorili u 85. minuti, Aspas je sjajno prsima loptu ostavio Iniesti koji je odlično pucao, no njegov je udarac obranio Akinfejev. Na odbijenu loptu naletioje Aspas, ali je ponovno ruski golman bio uspješniji.

Bila je to ujedno i posljednja prilika prije nego što je nizozemski sudac Kuipers zaključio prvih 90 minuta . Španjolci su u drugom poluvremenu dominirali, no ne u igri, već posjedu lopte koji im nije donio konkretnije prilike. Rusi su se pak orijentirali na obrambene zadatke te su udrugom poluvremenu ostali bez pokušaja na gol De Gee. Sergio Ramos je u prvih 90 minuta uputio 141 dodavanje što je rekord na svjetskim prvenstvima.

Zanimljivo je kako su domaćini SP-a 14 puta igrali produžetke te su samo jednom poraženi! Prvu priliku u produžecima imali su Španjolci preko Asensija u 100. minuti, ali je pucao ravno u Akinfejeva.

U 109. minuti Rodrigo je prošao po desnoj strani i sam izašao pred Akinfejeva, ali je ruski čuvar mreže ponovno odlično reagirao. Nakon te prilike nismo vidjeli konkretnije pokušaje Rusije i Španjolske i pobjednika će odlučiti jedanaesterci.

JEDANAESTERCI : 1:0 Iniesta, 1:1 Smolov, 2:1 Pique, 2:2 Ignaševič, 2:2 Koke - obrana Akinfejeva, 2:3 Golovin, 3:3 Ramos, 3:4 Čerišev, 3:4 Aspas - obrana Akinfejeva

gol.hr