FOTO/VIDEO  Ruši sve rekorde, a 'tek' mu je 39: Francesco Totti

Francesco Totti, Francesco Totti, as roma, Francesco Totti, AC Roma
Novinari su nakon utakmice htjeli čuti samo Tottija, no ovaj je svima dao identičnu izjavu i otišao mirno kući:

"Osjećaj je predivan".

Ono što je Totti u srijedu navečer poklonio navijačima Rome ne može se opisati riječima. Stadion je bio u transu nakon prvog pogotka, a kada je zabio s bijele točke mnogi su proplakali. To je samo još jedan dokaz kolika je Totti legenda u Rimu. Nijedan vlasnik, predsjednik ili trener nisu iznad 'božanstva' Francesca Tottija kakvim ga smatra velika većina navijača.

Možemo samo zamišljati kako se predsjednik, trener i svi ljudi koji žele vidjeti Tottija u nekom drugom klubu sada osjećaju. U najmanju ruku izbezumljeno... Spalletti je, kad je uvodio Tottija, samo želio žustriju atmosferu na tribinama, a samim time i na travnjaku, no dobio je dva pogotka Tottija. Možemo reći da si je 'sam pucao u nogu'.
Ruši sve rekorde, a 'tek' mu je 39

Zaključno s nastupom protiv Torina Totti je upisao 729. nastup i postigao 297 pogodaka. Samo u Seriji A Totti je zabio 247 golova i sada mu vodeći strijelac svih vremena Silvio Piola bježi 'samo' 27 pogodaka (274). Kada su nastupi u pitanju Totti je treći u toj kategoriji s 597. ligaških nastupa, ravno 50 manje od vodećeg Paola Maldinija.

Talijana mnogi tjeraju u mirovinu, no ostaje nejasno zašto. Njegov nogomet nije toliko slab za 30-ak minuta u Serie A, a s trenutnim godinama na leđima nije ni blizu najstarijem čovjeku koji je ikada zaigrao. Najstariji igrač koji je zaigrao u Serie A je Marco Ballotta s 44 godine i 38 dana. Totti je na toj ljestvici tek 15....

Dokle god Totti može dati 20-ak minuta završnog ludila na stadionu i na travnjaku, ne vidimo razloga zašto bi ga se klub želio riješiti. To će Pallotta, ukoliko još bude predsjednik, i trener (tko god bio) shvatiti jednog dana kad ode. Neće više biti te energije i euforije kada spiker prozove Tottijevo ime na razglas. A samim time će i igra rimske 'vučice' splasnuti.

 

 

 

Izreka glasi "nikad ne znaš što imaš dok to ne izgubiš". To će na svojoj koži osjetiti čelnici Rome ukoliko se zaista na ovaj način riješe Tottija. 'Imperator' je puno dao za klub, vrijeme je da mu klub vrati godine vjernosti..