Roy Keane: Gadi mi se penal protiv Hrvatske! Odluka je sramotna

sudjenje

... za španjolsku Marcu koji tvrdi kako ni prvi gol nije trebao biti priznat Francuzima. Argentinac Nestor Pitana i njegovo suđenje u finalu Svjetskog prvenstva izazvalo je brojne polemike, ne samo u hrvatskoj javnosti, prenosi 24sata.hr.

Britanci su gotovo jednoglasno stali na stranu Hrvatske, dok Španjolci tvrde da prva dva gola Francuske nisu trebala biti priznata!

Roy Keane je komentirao za britansku televiziju ITV i poludio je na penal koji je Pitana sudio za Francusku, a koji je Antoine Griezmann pretvorio u 2-1 u prvom poluvremenu.

Taj penal bio je možda i ključni trenutak finala u kojem je Francuska pobijedila Hrvatsku 4-2. Bilo je to kod 1-1, deset minuta nakon što je Perišić zabio za izjednačenje. Francuzi su imali kontru, Perišić je bio zaklonjen, nije ni vidio loptu, koja ga je pogodila u ruku. Činilo se da Pitana prvo pokazuje na korner.

Ali onda je došao signal VAR-a.

- Bijesan sam! Hrvati su zaslužili više od ovoga. Gadi mi se taj penal, apsolutno sramotna odluka - rekao je Roy Keane, legendarni veznjak Irske i Manchester Uniteda.

Englezi: Nije kriv VAR, nego sudac!

Nestor Pitana je otišao pogledati snimku.

Gledao je neko vrijeme Argentinac, izgledalo je kao da je odlučio, a onda se vratio pogledati još jedanput.

Njegova konačna odluka bila je - penal za Francusku!

Britanci su gotovo jednoglasno stali na stranu Hrvatske.

- Nemojmo ovdje kriviti VAR, ovdje je isključivi krivac sudac! VAR je samo pokazao snimku, sudac je odlučio - rekao je Jaime Carragher, bivši engleski reprezentativac i nogometaš Liverpoola.

- Ako sudac nije siguran u svoju odluku, onda bolje da ne sudi penal - komentirao je Nijemac Jürgen Klinsmann.

Shearer: Ovo je smiješna odluka

Sporni penal komentirao je i Joey Barton.

- Ako mislite da je ovo penal, onda ste ili Francuz ili nikad niste igrali nogomet. Kako da se Perišić ovdje izmakne? - napisao je Barton na Twitteru.

Javio se i Gary Lineker.

- Ma neeee! Ne možeš to suditi kao penal - napisao je Lineker.

- Nema šanse da tako smiješna odluka odluči pobjednika finala! To nismo zaslužili nakon ovakvog turnira - rekao je legendarni Alan Shearer.

Ni Mateo Beusan nije bio oduševljen suđenjem.

- Ovo nije bilo na razini finala SP-a. Prvi gol koji je Francuska zabila došao je nakon faula na Griezmannu, a faul nije bio. To je bilo više na ime. To je okrenulo utakmicu - rekao je Mateo Beusan.

Španjolski sudac: Francuska je zabila dva neregularna gola

Suđenjem se bavio i Andujar Oliver, bivši sudac koji komentira za španjolsku Marcu.

- Nestor Pitana pogrešno je sudio faul iz kojeg su Francuzi zabili prvi gol - rekao je Oliver i dodao:

- Ni penal nije trebao suditi, Perišić nije imao namjeru igrati rukom.