Roskam: Igra je OK, stvaramo prilike, ali Branitelj moramo shvatiti ozbiljno

...ime Širokog Brijega, a visoki ofenzivac iz Vrgorca nada se da će tako biti i u nadolazećim susretima, u Kupu i prvenstvu.
Čudna je atmosfera na Širokom. Momčad ne igra toliko loše koliko to pokazuju rezultati, pa su mnogim zbog toga - pomiješani osjećaji. Roskam nije iznimka.
- Igra je OK, stvaramo dosta prilika za gol, a šteta što smo s tri gostovanja donijeli samo bod, rekao je i dodao: Da smo kod Gradine prvi poveli, mislim da bismo im zabili još pet komada, međutim, ove nas godine zaista ne ide kao prošle u gostima.
Realizacija jest problem, ali po njegovu mišljenju, ne u tolikoj mjeri kako se općenito ističe.

- Zabili smo dva gola u gostima, ali to nam nije bilo dovoljno. Prošle sezone s dva gola odnijeli bismo tri boda. U drugom smo ih poluvremenu pribili uz njihov gol, bila je to tolika gužva da je nemoguće probiti se do gola.
Svojim je angažmanom zadovoljan.
- Zadnje dvije utakmice sam igrao i općenito sam svojom minutažom zadovoljan. Tu je i Krešo Kordić, trener ima izbora i on će na kraju odlučiti. Ali ponavljam, ja sam zadovoljan.

Sljedeći protivnik, iako ga u odnosu na Široki dijeli jedna liga, nikako nije bezazlen. Riječ je o Branitelju, s kojim će se Široki susreti u srijedu u okviru 1/16-ne finala Kupa. Bivši je to klub trenera Slavena Muse, ta prvoligaška momčad nema nepoznanica za Širokobriježane.

- Nezgodna je to utakmica u svakom slučaju. Znamo kako se većina niželigaških momčadi ‘napali' na nas, a kako se nama, iako znamo situaciju, nekad teško motivirati za njih. Jasno je da u tu utakmicu moramo ući maksimalno ozbiljno.
Složio se Roskam s našom konstatacijom da će i duel s Braniteljem zahtijevati što brži pogodak, ne misli li Široki upasti u probleme koji su ga pratili evo i protiv Gradine, zasigurno istaknutog kandidata za ispadanje..., a najraniji pogodak ove sezone Široki je zabio Rudaru u 5 . kolu - upravo je Roskam u 28. minuti bio strijelac. U preostalih pet utakmica Širokobriježani su samo još Radniku zabili u prvom poluvremenu.

Olimpic ovog puta pada na Pecari

U prethodna tri gostovanja Olimpica na Pecari nije bilo pobjednika. A Vukovi su sljedeći prvenstveni protivnik Širokog.
- Olimpic nam je uvijek stvarao probleme. Ali baš zato što ih u posljednje tri utakmice na Pecari nismo dobili, mislim da će ovog puta pasti. Iskreno vjerujem u to, rekao je Roskam.

Dnevni list