Ronaldo: Nedostaje mi Manchester United

Cristiano Ronaldo

... "Old Traffordu" prije nego što je 2009. prešao u španski klub za rekordnih 80 miliona funti. Ove sezone je 27-godišnji igrač oborio vlasiti rekord od 40 golova u španskom prvenstvu i bio je strijelac pobjedonosnog gola u posljednjem "El Clasicu".

Ronaldo tvrdi da je i dalje u kontaktu s bivšim menadžerom Fergusonom i priznaje da mu nedostaje staro društvo.

"Razgovaram ponekad sa Sir Alexom i naravno da mi nedostaje Manchester", rekao je Ronaldo za "Zoo" magazin.

"Osjećao sam se kao da sam tamo ostavio porodicu, jer sam proveo šest godina s tim momcima. I dalje sam u dobrim odnosima s Fergusonom. Čujem se i s Rio Ferdinandom, Nanijem, Andersonom i Evrom. I dalje ih vidim kao dio porodice i naravno da mi nedostaju", kazao je Ronaldo.

"Posebno mi nedostaje pita od jabuka koju su posluživali u Carringtonu nakon treninga - nevjerovatna je",  dodao je Portugalac.

Ronaldo je također kazao je da je sazrio kao igrač dok je nastupao za United, označivši osvajanje Lige prvaka s Unitedom kao jedan od najdražih trenutaka u karijeri. 

"Najljepši trenuci u karijeri bili su kada sam osvojio Ligu prvaka s Manchester Unitedom i prvu titulu s Real Madridom", izjavio je. 

Govoreći o predstojećem meču s Bayernom u polufinalu Lige prvaka, Ronaldo je kazao da se pribojava napadačkog trija bavarskog kluba - Marija Gomeza, Francka Riberyja i Arjena Robbena, "koje će biti teško neutralizirati".

"Mislim da su Gomez, Ribery i Robben tri najopasnija napadača za protivničku odbranu, ali se moramo koncentrirati na cijeli tim jer se radi o snažnoj ekipi. Imaju visoke i snažne igrače kao i iskustvo u ovom takmičenju. Očekujem tešku utakmicu, ali sam optimist", kazao je Ronaldo.

Fena