VIDEO  Ronaldo i suigrači pregazili S. Koreju 7:0!

SP 2010

No, golijada Cristiana Ronalda i društva u drugom dijelu, u kojem su zabili čak šest golova, zacrnila je televizore i oči sjevernokorejske nacije.

Portugal - Sjeverna Koreja 7:0 (1:0)
Cape Town. Stadion Green Point. Sudac: Pablo Pozo (Čile). Strijelci: 1:0 - Meireles (28), 2:0 - Simao (53), 3:0 - Almeida (55), 4:0 - Tiago (60), 5:0 - Liedson (81), 6:0 - Ronaldo (87), 7:0 - Tiago (89).

PORTUGAL:
Eduardo - Miguel, Carvalho, Alves, Coentrao - Tiago, Mendes, Meireles - Ronaldo, Almeida, Simao.

SJEVERNA KOREJA:
Myong Guk - Jong Hyok, Yun Nam, Jun Il, Chol Jin, Kwang Chon - Yong Hak - In Guk, Nam Chol, Yong Jo - Tae Se.

Portugal je u svom drugom susretu u skupini G svladao Sjevernu Koreju sa 7:0 i tako upisao najuvjerljiviju pobjedu od svih reprezentacija u dosadašnjem dijelu SP-a.

Već u četvrtoj minuti su Portugalci imali veliku priliku nakon kontranapada u čijoj je završnici sasvim sam na desetak metara ostao Carvalho, ali je pucao katastrofalno.

Tri minute kasnije je isti igrač bio najviši u skoku nakon kornera te je glavom pogodio stativu, dok je Sjeverna Koreja prvi put zaprijetila u 11. minuti kada je Jong Hyok poslao bombu pokraj vratnice.

I u 18. minuti je S. Koreja imala odličnu šansu kada je kapetan Yong Jo opalio iskosa s desne strane i dobro protegnuo vratara Eduarda, a na odbijenu loptu je naletio Nam Chol, ali je glavom prebacio gol.



Portugal je poveo u 29. minuti kada je jedna dubinska lopta Tiaga završila iza leđa obrane Sjeverne Koreje u nogama Meirelesa, koji ju je zakucao u mrežu Myong Guka.

Portugalci su do kraja poluvremena pokušali ugroziti protivnički gol dalekometnim pokušajima, no rezultat se ipak nije mijenjao.

Dominantniji protivnik je furiozno otvorio i nastavak utakmice te je već u prvoj minuti drugog poluvremena Ronaldo pobjegao i asistirao Tiagu koji je odlično pucao, no Myong Guk je odlično obranio njegov udarac.

Sjeverna Koreja je uzvratila u 51. minuti kada je nakon kratke kombinacije pucao Tae Se, no portugalski vratar je bio u pravom kutu.


Portugal 2-0 North Korea

Simão | MySpace Video


Portugal je povećao vodstvo u 53. minuti kada je kontranapad realizirao Simao za 2:0, a to je protivniku bio samo nagovještaj katastrofe jer je samo tri minute kasnije Almeida povećao prednost na 3:0.



U 60. minuti je Portugal zabio i četvrti gol kada je Ronaldo pobjegao po lijevoj strani i nesebično vratio povratnu loptu za natrčalog Tiaga, koji nije imao problema s realizacijom.



Osam minuta kasnije su Coentrao i Cristiano Ronaldo višestrukim duplim dodavanjima izigrali pola sjevernokorejske momčadi, od svoje polovice igrališta stigli u stopostotnu priliku, no Coentrao je promašio vrata.

Najbolji igrač Portugala Ronaldo je u 71. minuti zatresao gredu, dok je samo minutu kasnije pucao s desne strane, ali točno u vratara.

U posljednjih deset minuta utakmice Portugal je zabio još tri gola i potpuno ponizio protivnika. Prvo je u 81. minuti Liedson iskoristio pogrešku obrane i zabio peti gol za svoju momčad, dok se u 87. i Ronaldo konačno upisao u strijelce i to zaista neobičnim golom. Lopta mu je skakutala po leđima i glavi, a onda pala na nogu i pogodak je bio neminovan.

Sjajnu predstavu Portugalaca zaključio je Tiago sedmim pogotkom minutu prije kraja utakmice.

Portugal - Sjeverna Koreja
Udarci: 26 - 15
Udarci izvan okvira: 13 - 11
Udarci u okvir: 13 - 4
Korneri: 5 - 1
Zaleđa: 2 - 3
Prekršaji: 18 - 3
Žuti kartoni: 2 - 2
Crveni kartoni: 0 - 0
Posjed lopte: 55 posto - 45 posto


Net.hr

preneseno sa net.hr.