Romeo Mitrović: Sigurno se vraćam u Mostar i Zrinjski

Naravno, medalja ima i drugu stranu, budući da je bivši vratar Zrinjskog (2004.-2008.) upisao samo jedan nastup u dresu najboljeg hrvatskog kluba i to u nedavnom Kup trijumfu protiv Vrsara (3:0). No, jasno da Mitrović nije razočaran zbog svog statusa, jer je vrlo dobro znao da ga čeka klupa kada je u siječnju ove godine postao član Dinama.

Ivan Kelava je broj 1, a ja imam ulogu drugog čuvara mreže. Toga sam svjestan od prvog treninga, jer su mi u Dinamu jasno rekli da me dovode kako bi u meni imali provjerenu zamjenu za Kelavu, izjavio je Mitrović.
Zanimljivo da je Mitrović u Dinamo prvo došao na posudbu iz Lokomotive, dok je na kraju prošle sezone stavio potpis na četverogodišnji ugovor sa zagrebačkim klubom, koji je i ove sezone sudionik najprestižnijeg klupskog natjecanja Lige prvaka.

Dobro je poznato kakve odnose imaju ta dva kluba, tako da sam u siječnju prvo došao na posudbu do kraja sezone, nakon čega sam ljetos stavio potpis na ugovor koji me na vjernost Dinamu obvezao do 2016. godine, dodao je Mitrović.

Taj dolazak u Lokomotivu je, jasno, glavni razlog što sam danas član Dinama. Kao i obično, sve se dogodilo nekako iznenada. Naime, nakon što je Dinamo prije dvije godine u završnici prijelaznog roka iz Lokomotive vratio Kelavu, Lokomotiva je krenula u potragu za provjerenim vratarom. Ja sam u tom trenutku bio slobodan, a Lokomotivi me preporučio Nino Bule, moj prijatelj koji je tada bio vrlo važan igrač tog kluba i čija je riječ zbog toga imala težinu. Otišao sam u Zagreb i dogovorio se praktički za pet minuta, a onda sam godinu i pol dana kasnije, kako sam već rekao, prešao u Dinamo.

Iako nijedan igrač ne voli klupu, Mitrović nema ništa protiv što utakmice Dinama gleda iz "prvog reda".

Da imam 23 godine, ne bih se mogao zadovoljiti činjenicom što sam drugi vratar, ali meni su ipak 33, tako da mi to više ne predstavlja problem. Dinamo je sigurno klub broj 1 na ovim prostorima, financijski stabilan, sudionik Lige prvaka, tako da sam jednom riječju prezadovoljan što sam član tog kluba. O svom "konkurentu" ima samo riječi hvale: Kelava je vrhunski vratar, hrvatski reprezentativac i o njemu mogu reći sve najbolje.

Koliko je Dinamo dominantan u Hrvatskoj, svima je poznato pa u osvajanje osmog uzastopnog naslova prvaka nitko ne sumnja. U prethodnih sedam sezona Dinamo je osvojio isto toliko naslova prvaka, pet-šest puta je bio i pobjednik Kupa, a i ove sezone je kvalitetom daleko ispred ostalih. Usprkos toj dominaciji, financijskoj stabilnosti i činjenici da je već drugu sezonu sudionik Lige prvaka, atmosfera oko Dinama ipak je jako loša, a za to Mitrović nema objašnjenje: Zaista ne znam zašto je to tako. Boljeg klupskog natjecanja od Lige prvaka na svijetu nema, ali tribine su protiv Porta svejedno bili prazne.
Mnogi su mišljenja da je u pitanju animozitet prema Zdravku Mamiću, koji je od Dinama, kako pišu hrvatski mediji, napravio "obiteljsku igračku".

U to jednostavno ne vjerujem, iako je činjenica da su navijači u stalnom sukobu s klupskim vrhom. Meni, koji sam u Dinamo došao prije nekoliko mjeseci, to je svakako nerazumljivo, jer sam se sada i iznutra uvjerio koliko je Dinamo vrhunski organiziran klub, a to bi ipak, naravno uz rezultat, navijačima trebalo biti najvažnije.
Činjenica je da i većina hrvatskih medija nije pretjerano blagonaklona prema Dinamu.

Dinamo sve radi planski

Iako Dinamo svake godine prodaje najbolje igrače (Eduardo, Ćorluka, Modrić, Vukojević, Lovren, Mandžukić, Badelj...), za ostatak društva iz HNL-a zagrebački klub i dalje ostaje nedodirljiv.
I u Dinamu se sve radi sustavno i planski, iako mediji to pokušavaju drukčije predstaviti. Primjerice, mogao je Dinamo Milana Badelja prodati i prošlog ljeta, ali ipak se čekalo da Mateo Kovačić sazrije i preuzme njegovu ulogu, dok kod ostalih klubova te sustavnosti nema, zbog čega vjerujem da će Dinamo još dugo biti nedostižan za ostale, izjavio je Mitrović.

Liga prvaka je čudo

Opasno je Dinamo visio ovog ljeta, ali na kraju je ipak drugu sezonu zaredom izborio Ligu prvaka.
Nakon što smo sretno izbacili Ludogorec, znao sam da ćemo se plasirati u Ligu prvaka, jer sam bio uvjeren da će sljedeća dva protivnika biti kvalitetom slabija od bugarskog prvaka. A ta Liga prvaka je čudo, iako mediji u Hrvatskoj naš plasman uzimaju zdravo za gotovo. Dinamo je u tom društvu objektivno autsajder, ali zaista je lijep osjećaj biti dio te priče i primjerice iščekivati utakmice protiv PSG-a u Zagrebu i Parizu, što je danas Dinamova realnost, kazao je Mitrović.

Halilović će biti veliki igrač

Posljednjih dana mediji su puno prostora dali mladom Alenu Haliloviću, kojeg Mitrović ima priliku gledati svakog dana.
Iz njegovog svakog poteza se vidi da bi trebao biti veliki igrač, ali ipak bi ga trebalo pustiti da se razvija u miru, jer se radi o 16-godišnjaku kojem u glavi trebaju biti samo rad i treninzi, a ne priče o velikim klubovima, mišljenja je Mitrović.

Zrinjski i Mostar

Rođen sam u Tuzli, sada sam stanovnik Zagreba, ali nakon što završim karijeru vraćam se u Mostar, možda i ranije, jer tko zna, možda karijeru završim upravo u Zrinjskom. Iako sam otišao prije više od četiri godine, Mostar je ipak postao moj grad. Tu sam upoznao i suprugu Nelu, tu smo kupili i stan, tako da je jasno da ćemo živjeti u Mostaru, govori Mitrović, koji već zna što će raditi nakon završetka karijere.

Sigurno ću ostati u nogometu, vjerojatno u trenerskim vodama, jer imam namjeru upisati trenersku školu. Zrinjski? Da, s obzirom da se namjeravam vratiti u Mostar, lako je moguće da svoju trenersku karijeru počnem u Zrinjskom, prvo u omladinskoj školi, a onda tko zna, možda jednog dana dobijem priliku i na klupi prve momčadi, dodao je Mitrović.

Dnevni list