Romeo Mitrović: Ispao sam crna ovca, ali jednostavno nisam mogao trpiti nepravdu

Romeo Mitrović
.Nakon toga bio je član zagrebačkog Dinama, a kraj karijere namjeravao je provesti na vratima Branitelja. Tako je i bilo, a onda je prošli tjedan sve puklo. Romeo je napao i udario suca, a mediji su to jedva dočekali prenijeti, tako da je ta snimka otišla daleko van granica ove države. Poznjući Romea mogu samo predpostaviti koliko je trebalo ovom inače mirnom i staloženom momku da reagira kako je reagirao. Evo što je o svemu on sam rekao za naš portal HERCEGOVINA.info.

Evo slegle su se emocije, možeš li nam reći što je prethodilo tom nemilom događaju?

Izgleda da je taj sudac najmanje kriv za to što se dogodilo. Suci su od prvog kola krali HNK Branitelj, to je bilo preočito iz kola u kolo očigledni previdi na štetu mog kluba. Ja sam tu kao najiskusniji trebao najviše toga istrpiti, ali jednostavno nisam mogao više izdržati i dogodilo se što se dogodilo.

Nažalost mediji su te prikazali kao napadača na suca, a niko nije ni pokušao objasniti što je uzrok svega?

Jednostavno ne znam. Tada mi je došla žuta minuta i pao mi je mrak na oči, i ja se nikako ne sjećam kako se to dogodilo. Moji suigrači su m rekli da kada sam krenuo prema sucu vikao da ću završiti karijeru nakon toga, i bio sam zaista izvan sebe.

Ipak su tome svemu prethodile konstantne krađe na štetu Branitelja, ali o tome se jednostavno šuti?

To je evidentno i to znaju svi koji prate ovu ligu. To je više smiješno da ideš na utakmice za koje znaš da su namještene od strane sudaca na tvoju štetu.

Ima li smisla ikako igratu onda tu ligu?

Ja bih volio da ovaj moj ružan čin, ili incident da malo promjeni ovaj odnos suđenja prema Branitelju, ali i prema ostalim klubovima. Nije tu zakinut samo Branitelj, zakinuto je mnogo klubova. Ima klubova koji se konstantno forsiraju i koji imaju zaštite. Vidjeli ste što se prošle godine događalo u Bihaću, koliko je samo bilo incidenata, ali niko nikada nije bio kažnjen za te stvari. Odjednom sam ja ispao crna ovca. Ja sam napravi ružnu stvar, kajem i krivo mi je zbog toga što sam nakon 20 godina nogometne karijere napravio ovako nešto, ali jednostavno to nisam više mogao trpiti.

Što učiniti da se stvari poprave?

To treba ostaviti ljudima koji odlučuju o ligama u BiH. Oni moraju shvatiti da se ova liga mora igrati zbog mladih igrača koji moraju stasavati u ovoj ligi da bi išli dalje. Ovdje vas prvo uče da morate trpiti suđenje, pa tek onda kako da igrate i stojite na terenu. Ideš na stranu znaš da će te pokrasti, a evo sada te kradu i na domaćem terenu. Određeni klubovi se forsiraju, a svi ostali se omalovažavaju i kradu. Ovdje izgleda sve odlučuju ljudi koji nemaju veze sa nogometom i sportom općenito i koji rade što hoće. Niže lige svaki tjedan proizvedu po neki incident, evo sada su u Župči ganjali suca da ga ubiju. Moj incident je ništa prema onome što se događalo na toj utakmici, i ako se ovako nastavi bojim se da će biti još puno gorih incidenata sa puno težim posljedicama.

Kako dalje, da li je ovo kraj tvoje karijere s obzirom na kaznu?

Ja sam razmišljao i prije ovoga o prekidu karijere, tako da to nije presudno. Ja se čak neću ni žaliti na ovu kaznu, napravio sam glupost i zaslužio sam kaznu. Iz Uprave Branitelja bili su maksimalno korektni, te su mi ponudili da budem kordinator u omladiskoj školi i hvala im na tome. To je novi izazov u mom sportskom životu, i nadam se da ću znati odgovoriti na njega. U svakom slučaju ja sam imao plan da upišem trenersku školu i da počnem raditi s mlađim kategorijama.

Ima li Branitelj vašeg nasljednika na klubi?

Trenutno je angažiran Igor Melher koji se vratio iz nogometne mirovine i on će braniti do kraja ove polusezone. Također moram istaći da je u Branitelju iz HŠK Zrinjskog na posudbi mladi vratar Bandić koji je jako kvalitetan i sigurno će on na proljeće dobiti priliku da brani.