Robert Jarni ali i igrači Čelika i Sarajeva bez boravišne dozvole

Robert Jarni

... izvršili kontrolu stranih igrača koji brane boje ova dva kluba. 

Tom prilikom kontrolirano je deset igrača Čelika i Sarajeva te trener Robert Jarni, a nijedan od njih nije imao dozvolu boravka u BiH, piše Dnevni Avaz.

„Iako smo u proteklom periodu preventivno djelovali i upozoravali klubove na potrebu da reguliraju dozvole boravka za svoje strance kao što je to obveza u svakoj uređenoj zemlji, klubovi očito ne žele poštovati ta upozorenja. Sportski klubovi ne poštuju državu kao takvu," istaknula je Sanja Škuletić, glasnogovornica Službe za poslove sa strancima.

„Prema našem Zakonu stranog državljana moramo zateći na radnom mjestu, a radno mjesto nogometaša je nogometni teren. Zato su ih naši službenici koji su gledali utakmicu i evidentirali tko je od njih igrao, čekali na izlazu iz svlačionice. Nas ne zanima radna dozvola jer ona je samo pola puta da stranac regulira status u BiH. Kada klubovi dobiju radne dozvole za igrače dužni su uputiti zahtjev i za dobijanje boravišne dozvole koje mi u tom slučaju izdajemo po automatizmu, ali ni za jednog igrača koji su kontrolirani u Zenici nije zatražena dozvola boravka jer je po svemu sudeći dosadašnja praksa u klubovima bila takva," dodala je Škuletić.

Igrači koji su kontrolirani nisu imali dozvole boravka su prema pisanju Avaza Stipe Barać, Petar Bašić, Nikola Simić i Slobodan Lakićević iz Čelika, odnosno Ivan Tatomirović, Irfan Vusljanin, Miloš Stojčev, Krste Velkoski, Mario Tadejević i Mate Jajalo iz Sarajeva kao i trener Robert Jarni.