RNK Split velikim preokretom do trofeja na Šuškovu memorijalu

FK Velež - NK Široki Brijeg
Široki Brijeg je u prvom poluvremenu bio bolja momčad i svoju igru je uspio okruniti s dva pogotka. Najprije je u 22. minuti Mirko Marić pospremio Laštrin odbijanac za vodstvo. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Wagner je preciznim udarcem glavom povisio na 2:0 - rezultat kojim se otišlo na odmor.

Iako je malobrojno gledateljstvo očekivalo kako će Široki Brijeg u nastavku sigurno privesti utakmicu kraju i ponovno podignuti trofej pobjedniku, to se ipak nije dogodilo. Split je preko Dražena Bagarića u 66. minuti smanjio na 2:1. Poravnanje donosi Glavina lijepim pogotkom u 82. minuti. Prilika do kraja nije bilo, tako da je sve bilo spremno za izvođenje udaraca s bijele točke. No, tako nije mislio i glavni sudac Goran Paradžik koji je vidio prekršaj Laštre i Barišića nad Bilićem u šesnaestercu domaćih, iako je potonjem već bila pobjegla lopta. Upravo je Mate Bilić uzeo loptu i pogodio s bijele točke i tako svome klubu donio trofej.

Treće mjesto na turniru pripalo je Imotskom koji je bio bolji od Neretvanca (2:1).

Najboljim strijelcem turnira proglašen je Ante Erceg iz Splita, dok je njegov suigrač Andrija Vuković najbolji vratar. Titula najboljeg igrača turnira pripala je Wagneru.

U suradnji NK Široki Brijeg i Udruge specijalne policije HR HB sav prihod od prodaje ulaznica bit će namijenjen kao pomoć stradalim članovima u poplavama na području Posavske županije.

abcportal.info