RNK Split- NK Gošk 5:1

Za Split je po prvi put zaigrao Duje Čop koji s brojem 10 na dresu zauzeo poziciju iza Golubovića.

Utakmicu je s klupe vodio Stipe Balajić jer je trener Ivan Katalinić u Domžalama snimao europskoga protivnika, a valja napomenuti da je ovo prva pobjeda u pripremama. Crveni su bili rastrčani, stvarali su dosta prilika, vidjelo se da su dobili na svježini.

Gosti su odmah u prvom minuti imali priliku kada je Karić sam izašao ispred Vukovića, ali je Splitov čuvar mreže odlično obranio. Nakon toga je Čop imao dva pokušaja glavom. U 9. minuti je Split došao u vodstvo udarcem Ante Ercega s više od 20 metara, mladi veznjak domaćih neobranjivo je pogodio u lijevi Soldin kut. Uskoro je Budiša iz neposredne blizine imao prigodu, ali su se gosti nekako obranili.

Ofanzvni Budiša je u 34.minuti izborio jedanaesterac koji je Golubović pretvorio u 2:0.

U 42.minuti je Vuković imao još jednu intervenciju, obranio je udarac Bošnjaku, ali je do odbijene lopte došao Livaja i iz blizine smanjio na 2:1. Tek što se krenulo s centra Split je povećao vodstvo, grešku vratara Solde iskoristio je mladi Rebić pogodivši praznu mrežu za 3:1.

Na samom početku nastavka Goluboviću je udarac obranio Schreng nakon ubačaja Obilinovića.

Nakon toga su počele brojne izmjene koje je presjekao Ćapin udarcem s 25 metara iznenadivši Schrenga za 4:1. Nakon toga smo vidjeli udarac Šimića pokraj gola, a nakon što ga je zamijenio Barišić, odmah je u prvom kontaktu s loptom pogodio gredu.

Za peti pogodak pobrinuo se Ćapin koji je odlično pratio loptu nakon udarca Grizelja iz daljine.

SPLIT - Stadion u Paku mladeži. Gledatelja 300. Prijateljska nogometna utakmica: Split - GOŠK (Gabela) 5:1 (3:1). Sudac: Vedran Mamić (Split). Strijelci: Erceg u 9., Golubović u 34.(11m), Rebić u 43., Ćapin u 81. i 95. za Split, a Livaja u 43. minuti za GOŠK.

SPLIT: Vuković, Marčić (od 62.. Radnić), Križanac (od 56. Milović), Vidić (od 85. Galović), Budiša (od 75. Povrženić, Šimić (od 83. Barišić), Erceg (od 83. Tešija), Baraban (od 75. Bučan), Čop (od 56. Lojić, od 90. Grizelj), Rebić (od 56. Obilinović, od 85. Rašić), Golubović (od 75. Ćapin, od 96. Jordan). Trener:
Stipe Balajić.

GOŠK: Soldo (od 56. Schreng), Žderić (od 72. Jelavić, od 98. I. Raguž), Raič (od 75. Brajković), Helvida (od 96. Dodig), Šabanović (od 72. Hrkač), Šiljak (od 96. Jurić), Ćulum (od 72. Rodin), Livaja (od 65. Tomić, od 96. Balalić), Bošnjak (od 65. Prskalo), Karić (od 60. Pehar), Dudić (od 60. E. Raguž). Trener: Darko Dražić.

izvor: dalmacijanews