RNK Split na vrhu HNL-a

Klupski autobus nogometaša Splita

Gosti su u Split stigli bez standardnog stopera Denisa Kolingera, a susret je s klupe započeo i Gabrijel Boban

Split je nastavio pozitivan niz, momčad Zorana Vulića sa 3:0 je bila bolja od Zagreba. Gosti su u Split stigli opterećeni besparicom, sa momčadi nije ni doputovao Denis Kolinger, dok je Gabrijel Boban susret započeo sa klupe. Split je od samog početka zagosporadio terenom, pjesnici su bili anemični, bezvoljni.

Već u šestoj minuti Vulićeva je momčad stigla do prednosti. Bagarića je u kaznenom prostoru srušio Kovačić, a sudac Vučkov opravdano pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Antonio Mršić kojem je današnja utakmica bila prva u ovoj sezoni. Na drugi pogodak nije trebalo dugo čekati.

Već u 16. minuti Mršić je ubacio iz slobodnog udarca, a Musa je nespretno reagirao i pogodio u vlastitu mrežu. Do kraja prvog dijela moglo je biti još pogodaka u Zagrebovoj mreži, no Livaković je spasio ispred Pešića i Simonovskog.

Dražen Medić u poluvremenu je zanimljivo napravio sve tri zamjene?! U igru je ušao i najbolji igrač Zagreba Gabrijel Boban, no to nije donijelo previše pomaka. Štoviše, Split je u 71. minuti preko Bagarića pobjedu učinio uvjerljivijom. 

Crveni su ovom pobjedom izbili na prvo mjesto, momčad Zorana Vulića u sezonu je ušla kao iz najboljih snova. U idućem kolu Split čeka gostovanje kod Dinama u Maksimiru.