Rijad Kobiljar: Na višem smo nivou nego jesenas

kobiljar gošk
...uoči samog početka utakmice s Hajdukom, a zbog toga što je mladi igrač (21 godina) blizu prijelaza u ljubljansku Olimpiju.

Kobiljar je prošlog ljeta stigao u GOŠK na posudbu iz mostarskog Zrinjskog i tijekom jeseni se potvrdio kao važan kotač u sastavu Lavova, a na kojem je svoje planove za proljeće temeljio i novi trener, Feđa Dudić. S obzirom da u tom trenutku nisu imali riješeno pitanje ni još par pozicija u timu, Gabeljane je potresla ova informacija. Kobiljar nije igrao na Memorijalu, ali je i dalje s momčadi GOŠK-a.

- Ni sam ne znam nešto više, čekamo informaciju, glas iz Ljubljane. Ali trenutno sam igrač Zrinjskog na posudbi u GOŠK-u i tako se ponašam. Mislim samo o pripremama i početku prvenstva u Premijer ligi. Moje je da treniram, a menadžeri rade oko eventualnih ponuda, kaže Kobiljar.

- Stvarno ne znam što će biti, ostaje nam sačekati, dodao je.

Jesenas je odigrao nekoliko dobrih utakmica za GOŠK, ali i ostavio dojam da kao plemenit veznjak može dati i puno konkretniji doprinos u fazi napada. Poslije pune adaptacije na novu sredinu upravo se to od njega i očekuje u proljetnom dijelu prvenstva Premijer lige.

A GOŠK ukupno, sa svim promjenama u sastavu, novim stručnim stožerom i formom iskazanom tijekom priprema, ima razloga za vjeru u pozitivan razvoj situacije kad su u pitanju njihovi premijerligaški ciljevi i očekivanja.

- Mislim da smo na višem nivou nego jesenas, potvrdili smo to protiv Hajduka koji je ipak na Memorijalu nastupio s nekoliko svojih prvotimaca, i Sutjeske koja je uvjerljivo prva u Crnoj Gori. Mislim da naš trener Feđa Dudić radi vrhunski posao, smatra Kobiljar.

GOŠK u drugom dijelu prvenstva očekuje bitka za očuvanje premijerligaškog statusa.

- Čeka nas teško proljeće, ali mislim da smo se pojačali s igračima koji su stigli i da bi trebali ispuniti taj naš cilj - ostanak u ligi. Jedino nas remete ozljede, ali koga nema, bez njega se mora, zaključio je Rijad Kobiljar.

Ako Kobiljar ostane u GOŠK-u, a sve su prilike da hoće, klub neće angažirati više nikoga.

- Vjerujem da će Kobiljar ostati, kaže trener Feđa Dudić koji se susreće s novim problemima jer se na treningu ozlijedio Luka Anković.

Dnevni list