Rigorozna Uefina kazna! Hrvatska protiv Italije igra pred praznim tribinama!

Hrvatska, Brazil, Hrvatska, Meksiko, SP Brazil, Hrvatska, Meksiko, SP Brazil, Hrvatska zemlja, italija, prazne tribine, Ante Čačić, izbornik, Vatreni, vatreni Hrvatska
... godine u Francuskoj protiv Italije 12. lipnja mora igrati pred praznim tribinama!

- Zbog rasističkih povika "Za dom spremni" i uporabe pirotehnike sljedeća utakmica hrvatske nogometne reprezentacije igrat će se iza zatvorenih vrata. Uz to, Hrvatski nogometni savez treba platiti kaznu od 50 tisuća eura - priopćila je UEFA.

Malo tko je ovo mogao očekivati jer samo se pričalo o kazni Crnoj Gori zbog incidenata na utakmici protiv Rusije, Hrvatska nije trebala biti na "repertoaru", ali malo bolje upućeni sigurno se neće previše čuditi. Nakon 12. studenoga i utakmice na San Siru bilo je jasno da smo na rubu, da svaki, pa i najmanji incident, znači najtežu moguću kaznu. A da se "Za dom spremni" tretira rigorozno trebalo je biti jasno još nakon "slučaja Šimunić".

Hrvatski nogometni savez na to nije reagirao kako je trebao ili jednostavno nije imao načina kako desetke tisuće navijača kontrolirati, pa je UEFA odlučila povući potez kojim će u budućnosti sasvim sigurno spriječiti slične incidente. Ne treba se zavaravati, tih pet petardi, koliko se u izvješću delegata susreta s Norveškom spominje, svakako nisu razlog ovako rigorozne kazne. Zbog toga je onih 50 tisuća eura kazne, a povici su razlog praznim tribinama.

Time gubimo svi zajedno, a najviše reprezentacija jer susret s Italijom najznačajniji je i najzanimljiviji u ovim kvalifikacijama pa će bez podrške s tribina biti sve skupa znatno teže. Teško je svakako i ljudima u Splitu jer utakmica je bila na korak do tog prečesto zaobilaženog grada. Teško je i HNS-u jer nadali su se da će Davor Šuker ulaskom u Izvršni odbor imati dovoljno utjecaja da se ovakve stvari ne bi događale.

Ali glava gore, najjači smo kad je najteže i izbornik Niko Kovač morat će "nabrijati" svoje izabranike pa da dokažemo kako smo kvalitetniji od neuvjerljivih Talijana i već 12. lipnja izborimo definitvno odlazak na Europsko prvenstvo!

vecernji list