Reyesovi roditelji: 'Kad ostanemo sami, samo plačemo. Naši životi nemaju smisla'

José Antonio Reyes, roditelji

"Kad ostanemo sami, samo plačemo", rekao je otac tragično stradalog bivšeg španjolskog nogometaša Josea Antonija Reyesa u televizijskom programu Telecinco pa dodao:

"Uopće ne razgovaramo u kući, jer ako kažemo nešto jedni drugima, bit će to nešto što će nas sve rasplakati. Joseova majka ne prilazi vratima. Znali smo da će biti teško, ali ne ovoliko... Moja supruga se samo premješta s kreveta na kauč."

Reyesovi roditelji su slomljeni i teško se nose s gubitkom sina.

"Voljeli bismo pronaći snagu za nošenje s ovime, ali ne znamo gdje i kako. Ne usudimo se pričati međusobno jer odmah krenemo razmišljati kako smo znali pričati kada je Jose Antonio bio živ... Naši životi nemaju smisla", rekao je otac Francisco četiri mjeseca nakon tragedije.

Tragično poginuo na povratku s utakmice

Podsjetimo, Jose Antonio Reyes, proslavljeni nogometaš Seville, Arsenala, Reala i Atletica, poginuo je prvog dana lipnja, na dan finala Lige prvaka, u prometnoj nesreći na putu iz Seville prema rodnoj Uteri nakon što je izgubio kontrolu nad vozilom koje je izletjelo s ceste i zapalilo se.

Mundo Deportivo dva dana nakon tragedije objavio je podatke koje je dobio uvidom u policijski spis. Tamo je pisalo da je Mercedes Brabus S550, kojim je upravljao Reyes, neposredno prije nesreće išao brzinom od 237 kilometara na sat. Pri tako velikoj brzini slučajno je skrenuo i tako udario u zaštitnu ogradu uz cestu. Tom prilikom mu je pukla guma i tako je nepovratno izgubio kontrolu nad vozilom.

Zbog toga je automobil prešao dvije trake i ušao u suprotnu, zatim udario u betonski rubnik, prevrnuo se preko njega i zapalio. Uz Reyesa, u automobilu su bili i njegovi rođaci Jonathan Reyes, koji je također poginuo, i Juan Manuel Calderón, koji je preživio, ali je zadobio opekline na dvije trećine tijela.

Najnoviji detalji

Naknadno vještačenje utvrdilo je kako je njegova brzina bila dvostruko manja od one kako se prvo mislilo

Radio Antena 3 objavio je prije otprilike dva tjedna nove detalje nesreće koji ruše prvotne navode. Prema njihovu izvješću, Reyes je vozio dvostruko sporije, između 111 i 128 kilometara na sat, što je bilo u granicama dopuštenoga, ali, dodaju, nije se mogao spasiti.

''Bio je iskusan za volanom i pokušao je izbjeći nesreću svim svojim snagama, ali to je bilo nemoguće'', rekla je stručnjakinja Myriam Moya.