Reprezentacije Njemačke i Engleske izborile plasman u Rusiju

njemacka reprezentacija

... tražio rasplet u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u grupama C, E i F.

GRUPA C

Azerbejdžan - Češka 1:2, San Marino - Norveška 0:8, Sjeverna Irska - Njemačka 1:3.

U ovoj grupi, Nijemci su ubjedljivo prvi i oni su sinoć pobjedom nad Sjevernom Irskom ovjerili vizu za Rusiju. Nijemci su golovima Sebastian Rudy iz Bayerna u drugoj i Sandra Wagner u 21. minuti još u prvom dijelu riješili pitanje pobjednika.

Sjevernim Ircima ostaje utjeha da su se plasirali u baraž. U drugom dijelu pobjedu je ovjerio Joshua Kimmich, a debakl ublažio Josh Magennis. U ovoj grupi, još su pobjede bez rezultatskog značaja ostvarili Češka (2:1 nad Azerbejdžanom) i Norveška (7:0 nad San Marinom).

GRUPA E

Armenija - Poljska 1:6. Rumunjska - Kazahstan 3:0, Crna Gora - Danska 0:1

I u ovoj grupi smo dobili skorog putnika za Rusiju. To je Poljska, koja je sa 6:1, pobijediula Armeniju u gostima. Poljacima je u zadnjem kolu protiv Crne Gore dovoljan i bod za plasman na Mundijal. Reprezentaciji Bosne i Hercegovine je bitna bila utakmica u Podgorici.

BiH navijači su navijali za remi, ali su slavili Danci. Gol je postignut na otvaranju utakmice Christian Eriksen. Zvijezda Totenhema je postigao gol u 16. minuti susreta i doveo Dance na korak od baraža, a vjerojatno iz utrke za Rusiju izbacio naše susjede, Crnogorce.

GRUPA F

Škotska - Slovačka 1:0, Engleska - Slovenija 1:0, Malta - Litvanija 1:1

Englezi, poput Nijemaca, idu u Rusiju. Njima je sinoć bio dovoljan bod za plasman na Svjetsko prvenstvo i taj cilj su ostvarili. U laganoj utakmici protiv Slovenije do pobjede su došli u drugoj minuti sudačke nadoknade, kada je gol postigao Harry Kane.

Slovačka, Slovenije i Škotska vode borbu za drugo mjesto i plasman u baraž.