Remi Reala i Atletica u prvoj utakmici Superkupa, Modrić i Mandžukić na terenu do 78. minute

U susretu aktualnog pobjednika španjolskog prvenstva i Kupa kralja te reprizi posljednjeg finala Lige prvaka nije bilo pobjednika, a konačan rezultat bio je 1:1. Vrijedi istaknuti i kako su u početnim postavama svojih momčadi zauzeli hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Maro Mandžukić.

Mjesto u početnim postavama zauzela su obojica hrvatskih reprezentativaca. Realov Luka Modrić bio je u veznom redu Kraljevskog kluba zajedno s Tonijem Kroosom i Xabijem Alonsom, a Mario Mandžukić nalazio se s Raulom Garciom u napadu Atletica.

Veliko ovoljetno pojačanje Kraljevskog kluba James Rodriguez bio je na klupi, isto kao i novi član Atletica Antoine Griezmann.

Susret na Santiago Bernabeuu bolje su započeli nogometaši Real Madrida, koji su odmah na startu nastojali stići do ranog pogotka, no čvrsta obrana Atletica izdržala je početni pritisak, a gosti su prvi i opasnije zaprijetili.

Igrala se 14. minuta kada je Mandžukić uputio udarac iz daljine, ali vratar Real Madrida Iker Casillas bio je siguran. Malo kasnije priliku za Atletico imao je i Saúl, no i njegov udarac golman domaćina brani.

Nastavak susreta obilježila je čvrsta igra, Real Madrid i dalje je imao inicijativu, ali nije uspio probiti čvrstu Atleticovu obranu.

Do kraja prvog poluvremena udarce su uputili i Modrić i Mandžukić, ali njihovi pokušaji nisu bili opasni. Još se može se tek izdvojiti kako je pet minuta prije kraja prvog dijela glavom iz dobre pozicije neprecizno pucao Cristiano Ronaldo.

Ronaldo je pauzi između poluvremena napustio igru, umjesto njega ušao je James Rodriguez, a nakon samo par minuta igre u drugom dijelu Real je vrlo opasno zaprijetio. Po desnoj strani prošao je Gareth Bale i uputio udarac, ali vratar Atletica Moya brani.

Sredinom drugog poluvremena domaćini su imali još jednu izvrsnu priliku. Bale je snažno pucao iz slobodnog udarca, vratar Atletica blokirao taj udarac, a na odbijenu loptu natrčao je Kroos, ali on iz odlične pozicije puca visoko iznad gola.

S vremenom je Realov pritisak rastao, a vrijedi izdvojiti i kako su Modrić i Mandžukić u 78. minuti napustili igru. Umjesto hrvatskog veznjaka u igru je ušao Angel di Maria, a Mandžukića je zamijenio Raul Jimenez.

Ubrzo nakon toga postignut je prvi pogodak na utakmici. Atleticova obrana izdržala je do 81. minute, a tada je nakon gužve u kaznenom prostoru Atletica poentirao James Rodriguez.

No, ekipa Atletica nije se predala i do kraja susreta je uspjela izjednačiti. U 88. minuti nogometaši gostujuće momčadi izveli su korner, a Raul Garcia je skrenuo loptu u mrežu.

Do kraja utakmice mreže se se više nisu tresle, a ovaj rezultat je vrlo vrijedan za Atletico uoči uzvratnog susreta koji će se odigrati u petak na Vicente Calderónu.

Piše:
Maj Gašparac

hrsport.net