FOTO  Remi nogometaša Širokog Brijega i Sarajeva

Široki sarajevo

Osim zaostale utakmice u Mostaru (Zrinjski - Zvijezda 09), večeras je odigrana još jedna zaostala utakmica Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na Pecari snage su odmjerili nogometaši Širokog Brijega i Sarajeva. Prvu pravu priliku na utakmici gledatelji su mogli vidjeti u 15. minuti kada je Đokanović odlično uposlio Handžića, ali je njegov udarac zaustavio Zlomislić.

U 20. minuti utakmice vratar Širokog Brijega, Zlomislić je napravio veliku grešku kada mu je loptu ukrao Handžić, ali napadač Sarajeva nije uspio postići gol.

Široki Brijeg je prvu pravu priliku imao u 40. minuti utakmice nakon lošije reakcije Kovačevića u odličnoj šansi našao se Franjić, ali igrač Širokog nije uspio poslati loptu mrežu gostiju.

Nakon odmora Široki kreće dosta odlučnije. U 55. minuti u šansi je bio Hrkać koji je šutirao glavom, ali je lopta prošla pored stative. 

U 62. minuti još jedna odlična prilika za Široki. Pokušao je Enin, ali je Kovačević bio siguran. Najbolju šansu na meču vidjeli smo u 68. minuti. Hrkać je imao odličan prodor i izašao sam ispred Kovačevića, ali je pogodio stativu.

Široki je do pobjede mogao u 85. minuti kada je nestvarnu šansu imao Jović. On je šutirao s nekih sedam metara neometan, ali je lopta otišla pored gola iako su svi na tribinama mislili da je završila u mreži.

Nekoliko minuta kasnije nova prigoda za domaće. Enin je sjajno uposlio Jurija koji je šutirao iznad gola Sarajeva iz veoma dobre pozicije.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

NK Široki Brijeg - Sarajevo 0:0

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Matić, Barišić, Franjić, Jović, Marić, Jurić, Kovačić, Hrkač, Enin.

FK Sarajevo: Kovačević, Šabanović, Hebibović, Velkoski, Milanović, Letić, Mustafić, Đokanović, Šerbečić, Kurdić, Handžić.