Rekordan prihod Barcelone

Ivan Rakitić, FC Barcelona, nogomet, FC Barcelona, Ivan Rakitić, tv prava, televizijska prava, FC Barcelona, Telefonica , Ivan Rakitić, nogomet, EL Clasico, Barcelona - Real, Luka Modrić, Ivan Rakitić, FC Barcelona, FC Barcelona, leo messi, Ivan Rakitić, uefa liga prvaka, Ivan Rakitić, uefa liga prvaka, Ivan Rakitić, FC Barcelona, nogometaš, FC Barcelona, klupski prvaci svijeta, FC Barcelona, nogomet, Ivan Rakitić, novi ugovor, nogometaš

U odnosu na godinu ranije Barcelonini prihodi su porasli za 15 posto, s 530 na 608 milijuna eura, no dobit je zbog bonusa igračima i zbog transfera pala za 36,5 posto - s 41 na 15 milijuna eura.

"Ostvarili smo rekordne prihode, ali uz pad profita. Važno je da klub ostvaruje profit i ne bilježi gubitke. Financijska situacija je više nego solidna", rekla je dopredsjednica zadužena za financije Susana Monje.

Veći bonusi igračima

Dodala je kako je katalonski velikan na dobrom putu prema milijardi eura prihoda. Porastao je i ukupni dug Katalonaca s 287 na 328 milijuna eura.
"Zbog sjajne sezone i trostruke krune igračima su isplaćeni veći bonusi. Više nego obično je potrošeno i zbog Fifine zabrane kupovine igrača", dodala je Monje.

Real ipak ispred

Znajući da zbog Fifine kazne ne smije kupovati igrače od kolovoza 2014. do siječnja 2016. godine, Barcelona je prije toga potrošila na pojačanja 150 milijuna eura. U srpnju 2014. dovedeni su Luis Suarez, Ivan Rakitić, Claudio Bravo i Marc-Andre ter Stegen.
U Barceloni predviđaju da će na koncu ove sezone prihod kluba biti 633 milijuna eura i da će profit porasti na 20 milijuna eura. Dodajmo kako je Barcelonin najveći suparnik Real Madrid i istom periodu imao 660 milijuna eura prihoda uz dobit od 43 milijuna eura.

Hina