Red navijanja, red vrijeđanja protivnika: Torcida pozdravila Armadu porukom na ćirilici ' Morem plovi jedna mala barka'

Armada, Torcida, Torcida, navijači
Gostujući navijači koji su u najvećem dijelu stigli trajektom ipak nisu mogli parirati Torcidi koja je bila glasnija od prve do posljednje minute susreta.

Bilo je tu svega. Red navijanja, red vrijeđanja protivnika. Jebi se, jebi, Splite pjevala je Armada, a ni Torcida nije ostala dužna. Tako smo krajem prvog dijela mogli vidjeti poruku na ćirilici "Morem plovi jedna mala barka", poznatu pjesmu o srpskoj kraljevskoj dinastiji.

Padale su uvrede, Riječane se etiketiralo Srbima, a nije izostalo ni "Šugava Rijeko, smrdljivi grade". Utakmica je nakratko i prekinuta zbog bakljade koju je Torcida priredila u 55. minuti susreta.

Smijeh među navijačima Hajduka izazvali su pripadnici Armade povicima "Vi ste Titovi, Tito je vaš", a gosti su to skandiranje začinili s "Tovarske pičke". Nije naravno izostao ni tradicionalni pozdrav HNS-u.

Delirij na stadionu izazvao je navijač koji je početkom sudačke nadokande uletio na teren sa šipkom u ruci, prošetao se po kaznenom prostoru Rijeke mašući šipkom, dok je sudac Zebec pobjegao do zapisničkog stola. Navijač se mirno predao policiji nekoliko trenutaka kasnije.

Sve u svemu, dobra utakmica i živopisno navijanje obje navijačke skupine, a sigurni smo da će Saša Pavličić-Bekić, nažalost, ponovno visokim novčanim iznosom kazniti Hajduka.

Slobodna Dalmacija