Real se izvukao kod Getafea, laka pobjeda Villarreala

Nogometaši Real Madrida pobijedili su kao gosti Getafe s 3-1 u 17. kolu Primere i vratili se na dva boda zaostatka za najvećim rivalom Barcelonom.

Vrlo je brzo Mourinhova momčad stvorila dobru prednost u lokalnom derbiju, ali je morala strahovati do samoga kraja. Poveo je "kraljevski klub" već u 11. minuti nakon što je Cristiano Ronaldo jakim i preciznim udarcem s bijele točke matirao domaćeg vratara Jordija Codinu. Prethodno je Mane u kaznenom prostoru povlačio za dres Angela di Mariju.

Argentinski je veznjak imao svoje prste i kod drugog gola, samo osam minuta kasnije. Sjajnim je proigravanjem gurnuo u priliku Mesuta Özila, Nijemac je zaobišao Codinu i mirno povećao vodstvo.

Ipak, da Real ne ode bezbrižan na odmor, pobrinuo se njegov nekadašnji igrač Daniel Parejo koji je u 28. minuti sjajno prošao između Alvara Arbeloe i Lassane Diarre i s otprilike 15 metara pogodio gol Ikera Casillasa.

Real je u nastavku ponovno povećao prednost, nakon što je Karim Benzema u 57. minuti proigrao Ronalda, a Portugalac zabio već 19. prvenstveni pogodak ove sezone. No, nije tu bio kraj uzbuđenjima. Najprije je zbog igranja rukom u 81. minuti Arbeloa zaradio drugi žuti karton, a četiri minute kasnije Getafe je smanjio na 3-2 nakon što je Juan Albin iskoristio veliku pogrešku Marcela.

Gosti su, ipak, izdržali do kraja i uzeli sva tri boda premda je Getafe praktički cijelo vrijeme bio u napadu.

Vrijedi svakako istaknuti i da je prvi put ove sezone za Real zaigrao Brazilac Kaka koji je zbog operacije koljena bio izvan pogona od lanjskog kolovoza. Ušao je u igru u 76. minuti umjesto Benzeme.

Primera, 17. kolo:

Getafe - Real Madrid 2-3 (Parejo 28, Albin 85 / Ronaldo 11 - 11 m, 57, Özil 19)

Villarreal - Almeria 2-0 (Catala 22, Valero 58)

Zaragoza - Real Sociedad 2-1 (Sinama-Pongolle 10, Braulio 90 / Prieto 33)

Atletico Madrid - Racing Santander 0-0

Mallorca - Hercules 3-0 (N'Sue 38, Casadesus 41, Pereira 51)