Real potvrdio još jedan transfer: Nova 'devetka' Madriđana stiže iz Srbije!

Real potvrdio još jedan transfer: Nova 'devetka' Madriđana stiže iz Srbije!
Kao što se nagađalo već neko vrijeme, Luka Jović službeno je potvrđen kao novi igrač Real Madrida. Klub je objavio kako je potpisan ugovor do 2025. godine, a srpski nogometaš još treba proći liječnički pregled.

21-godišnji Luka Jović stiže u Madrid iz Eintrachta u kojem je proveo dvije sezone. Nijemci bi, prema pisanju medija, trebali zaraditi oko 60 milijuna eura. Mladi srpski napadač je u ljeto 2017. došao u Eintracht iz Benfice na posudbu s mogućnošću otkupa. Sredinom travnja ove godine Eintracht je službeno otkupio Jovića za sedam milijuna eura, a samo dva mjeseca kasnije prodao ga je Realu.

Kako navode njemački mediji, Eintrachtu će od tog iznosa pripasti 48 milijuna, a preostalih 12 milijuna Benfica će podijeliti s igračevim menadžerom.

U ovoj sezoni je zabio 27 golova u svim natjecanjima. I dok je postigao respektabilnih 17 pogodaka u Bundesligi, u Europskoj ligi upisao je vrlo impresivnih deset golova. Karijeru je započeo u Crvenoj zvezdi iz koje je u veljači 2016 preselio u Benficu.

Madriđani su već duže vrijeme u potrazi za napadačem koji bi u dogledno vrijeme mogao zamijeniti Karima Benzemu, ali i igrati zajedno s njim. U Realu su očito procijenili da je Jović kompatibilan s Benzemom te da će biti pojačanje, odnosno da će riješiti Realov golgeterski problem.

Prije nekoliko mjeseci bio je navodno prvi izbor Barcelone koja je odustala od posla kad je dobila signal iz Frankfurta kako će ga radije transferirati u Madrid zbog odličnih odnosa ova dva kluba.

Real bi ovih dana trebao potvrditi još jedan transfer, onaj Ferlanda Mendyja koji je već prošao liječnički pregled u Parizu. Transfer Edena Hazarda malo je ''zapeo'', ali i on se uskoro očekuje u Madridu.

Ranije je ove sezone već dogovoren transfer brazilskog stopera, također 21-godišnjaka Edera Militaa iz Porta za 50 miljuna eura.

gol.hr