Real nakon šest godina među osam najboljih

Real je nakon šest sezona opet prošao među osam najboljih klubova Europe. 'Kraljevi' se ovoga puta nisu poskliznuli na Lyonu koji im je u prošlosti zagorčavao život. Nakon 1:1 na Gerlandu, sada je na Santiago Bernabeu Mourinhova družina upisala pobjedu 3:0. Bio je to prvi trijumf madridske momčadi protiv 'lavova' u osam njihovih međusobnih utakmica.

Početni pritisak Reala u uvodu utakmice nije urodio plodom. Lyon je uskoro uspostavio ravnotežu i bio podjednako opasan. Kako se bližio kraj poluvremena domaćin je opet polako preuzimao inicijativu koja je nagrađena prvim ovosezonskim europskim golom Marcela u 37. minuti. Brazilac je odigrao dupli pas s Ronaldom, prevario Lovrena (igrao cijelu utakmicu) i zatim svladao Llorisa. Do odmora je sjajnu priliku za Real zapucao Benzema, a istom igraču je nešto kasnije opravdao poništen gol zbog zaleđa.

U nastavku je domaćin krenuo po drugi pogodak, a Lyon je sve teže podnosio pritisak. Nakon jednog krivog dodavanja i smušenosti u gostujućoj obrani, Benzema je u 66. minuti i u drugoj utakmici zabio svojem bivšem klubu. Deset minuta kasnije Lyonova obrana je još jednom ispala, a strijelac je bio Di Maria za konačnih 3:0.

Treba spomenuti kako je ovom pobjedom Real nastavio fantastičan niz od kada ih je preuzeo portugalski stručnjak. Bila je to njihova 22. ovosezonska domaća pobjeda u svim natjecanjima iz isto toliko utakmica.

Real Madrid - Lyon 3:0

Strijelci: 1:0 Marcelo (37), 2:0 Benzema (66), Di Maria (76)
Real Madrid: Casillas - Sergio Ramos, Pepe, Ricardo Carvalho, Marcelo - Di Maria (od 79. Granero), Xabi Alonso, Özil, Khedira, Cristiano Ronaldo (od 74. Adebayor) - Benzema (od 84. L. Diarra)
Lyon: Lloris - Réveillere, Cris, Lovren, A. Cissokho - Gourcuff (od 69. Pied), Toulalan, Källström - Briand (od 46. B. Gomis), Lisandro Lopez, Delgado (od 80. Pjanić)

Chelsea rutinski do osam najboljih

Kopenhagen je došao na Stamford Brigge po čudo, jer je Chelsea u prvom susretu u Danskoj slavio 2:0. No, velika iznenađenja u nogometu se ne dešavaju svaki dan i u uzvratu nije bilo golova.

Danci su se hrabro postavili u Londonu, ali je domaćin ipak bio bolji i bliže pogotku. Chelsea je u prvih 45 minuta imao nekoliko sjajnih prilika (Drogba. Žirkov), dok će gosti žaliti za vratnicom N'Doyje.

I u drugom poluvremenu Danci su jednako dobro držali loptu kao Chelseajevi igrači samo što je Ancletottijev sastav bio znatno konkretniji u napadačkim akcijama. No, gledatelji nisu vidjeli golove što nije previše razočaralo navijače 'bluesa', jer je Chelsea treći engleski klub u četvrtfinalu Lige prvaka.

Chelsea - Kopenhagen 0:0

Chelsea: P. Cech - Bosingwa, Ivanovic, Terry, A. Cole - Ramires, Mikel (od 86. Essien), Lampard - Zhirkov (od 77. Malouda) - Anelka (od 70. Torres), Drogba
Kopenhagen: Wiland - Wendt, Jorgensen, Mikael Antonsson, Bengtsson (od 63. Zohore) - Bolanos (od 90+2. T. Kristensen), Claudemir, Kvist, Vingaard (od 76. Santín) - N'Doye, Grönkjaer

izvor: tportal