Real Madrid želi da Modrić propusti Mađarsku i Wales

Real Madrid, modrić, reprezentacija

Real Madrid očekuje od Luke Modrića da razgovara s hrvatskim izbornikom Zlatkom Dalićem i odustane od igranja utakmica protiv Mađarske i Walesa kako bi se oporavio od ozljede, izvijestile su španjolske novine Marca.

Klupski dužnosnik kaže kako je za Real Madrid “korektno ono što Luka odluči”.

Modrić je ozlijedio aduktor desne noge 9. rujna tijekom utakmice Azerbajdžana i Hrvatske u kojoj je odigrao svih 90 minuta. Tri dana prije je odigrao cijelu utakmicu protiv Slovačke. Posljednjih 14 dana je izvan pogona te je propustio utakmice protiv PSG-a, Levantea i Seville.

Trener Zinedine Zidane rekao je u utorak kako se kapetan hrvatske reprezentacije bolje osjeća te da bi se uskoro mogao priključiti ekipi, no nije naveo kada ga očekuje u utakmicama.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić uvrstio je Modrića na popis igrača za kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2020. protiv Mađarske 10. listopada i Walesa 13. listopada.

Real Madrid očekuje da Modrić razgovara s Dalićem kako bi mu što je više moguće olakšao nadolazeći kalendar, navele su sportske novine Marca sa sjedištem u Madridu.

Kapetan Kolumbije James Rodríguez ovaj je mjesec propustio prijateljske utakmice s Brazilom i Venezuelom zbog ozljede. Četiri dana poslije odigrao je za Real Madrid svih 90 minuta protiv Levantea.

Real Madridu bi se svidjelo da to učini i Modrić, misleći na ono što ga čega s klubom. Jedna gesta u obliku propuštanja utakmica kako bi se oporavio i vratio u formu, tvrdi Marca.

Dužnosnik Real Madrida rekao je u srijedu Hini: ono što odluči Luka bit će korektno.

Modrić je u srijedu nije bio dostupan za komentar. Vježbao je u sportskom centru na sjeveru grada s ostalim ozlijeđenim igračima. Njegovi suigrači večeras će na Santiago Bernabéu igrati protiv Osasune.