Real Madrid napušta Primeru?

real madrid
Duel koji je trebalo da bude odigran u nedjelju uvečer odložen je zbog loših vremenskih prilika u Vigu i oštećenja na stadionu.

Iz Reala su izrazili nezadovoljstvo i nerazumijevanje kako krov tribine nije saniran 36 sati prije meča ili zašto dužnosnici Primere nisu dozvolili odigravanje, uz zatvaranje nekih dijelova stadiona. Također, šokirani su kategoričnim odbacivanjem ideje da se igra na neutralnom terenu, piše As.

Osnovni problem je gust raspored izabranika Zinedina Zidanea koji imaju veliku šansu da konačno trijumfuju u nacionalnom prvenstvu.

Peres je poveo raspravu da bi svugdje u Europi utakmica bila organizirana negdje drugdje, okrenuo se eventualnom istupanju iz Lige i predložio formiranju europske superlige. Ideja o ovom natjecanju nije nova - u 2012. je pokrenuta ideja, potom i inicijalni turir koji se igra u predsezoni.

Najveći europski nogometni klubovi preko ljeta sudjeluju u Međunarodnom kupu prvaka, ali je on obično organiziran na tlu Sjeverne Amerike, Kine i Australije.

U Vigu na cijelu situaciju gledaju sa čuđenjem i nisu zadovoljni ponašanjem kolega iz Reala. Klub iz Galicije očekivao je više razumijevanja od Florentina Peresa jer stadion nije bio siguran za održavanje utakmice.

- Niko iz cijele organizacije ne može da shvati kako Madriđani stavljaju odigravanje meča ispred sigurnosti publike, uključujući i svojih navijača. O sigurnosti igrača ne treba trošiti riječi - španjolski list prenosi Celtin stav.

Najbolji primjer zašto je moralo da dođe do odlaganja jeste situacija u Coruni, sjeverno od Viga, gdje je također otkazano gostovanje Betisa zbog urušavanja krova.

Popravka na "Riazoru" nije bila izvodljiva za tri dana, kao na "Balaidosu", gdje se čeka poboljšanje vremena da se krene sa radovima.