Razočaranje u Hrvatskoj nakon poraza

Honduras, SP Brazil, krađa, Facebook, Hrvatska, Brazil, Hrvatska, SP Brazil, Vatreni, Hrvatska, SP Brazil, Vatreni, Zagreb, Hrvatska zemlja, Vatreni, hrvtaska vatreni, Zvonimir Boban
Na zagrebačkom Trgu Bana Jelačića okupilo se više desetaka tisuća navijača, a pun je bio i gotovo svaki ugostiteljski objekt gdje se organizirano pratila utakmica. U Zagrebu su za navijače bili organizirani koncerti Marijana Bana i Prljavog kazališta, a umjesto najavljenog i pripremljenog slavlja uslijedilo je veliko razočaranje i tuga nakon ispadanja Hrvatske.

I treća utakmica Hrvatske, ona s Meksikom, na Svjetskom nogometnom prvenstvu večeras se na stotinama velikih ekrana pratila u Splitu gotovo u svakom gradskom kvartu, u kafićima, baštama, restoranima, stanovima, kućama, bolnicama, pa čak i na mjestima na kojima nikada ne bi pomislili da se prate nogometni dvoboji. Velika masa navijača zasigurno je bila najbrojnija na Matejušci i starom placu Hajduka, u središtu grada, u organiziranoj navijačkoj fun zoni. Crveno-bijele kockice, mnoštvo zastava koje su lepršale sa brojnih automobila, momci i djevojke odjeveni u dresove reprezentacije i navijačke pjesme koje su treštale iz svakog ugla, preplavile su cijeli grad, ali i gradske plaže na kojima se utakmica generacije pratila sa nekoliko metara velikih tv prijemnika.Unatoč vatrenom deliriju navijača i ispadanju Hrvatske sa Svjetskog prvenstva splitska policija večeras nije imala ozbiljnijeg posla. Splitski su navijači punih 90 minuta povijesnog susreta za hrvatski nogomet netremice i sa žarom u očima pratili borbu naših reprezentativaca. Cijeli Split se večeras dušom i srcem "preselio" u arenu Pernambuco, u brazilskom Recifeu gdje je Vatrenima zatvoren put prema osmini finala.

Nekoliko tisuća Riječana koji su pratili prijenos nogometne utakmice između Hrvatske i Meksika na velikom platnu na gatu Karoline riječke razilaze se razočarani i žalosni ispadanjem Hrvatske sa Svjetskog prvenstva.
Organizirano praćenje utakmice u luci bila je središnja navijačka manifestacija večeras u Rijeci, a uz nju su gotovo svi ugostiteljski objekti u središtu grada priredili svoj program praćenja utakmice uz gledanje na velikim ekranima. Unaprijed organizirana slavlja zbog očekivanog prolaska Hrvatske u osminu finala prvenstva su izostala te se Riječani ogorčeni vraćaju svojim domovima.

I Osječani su se u velikom broju priključili bodrenju hrvatske nogometne reprezentacije u odlučujućoj utakmici protiv Meksika, ali su, kao i ostatak Hrvatske, ostali razočarani porazom Hrvatske i ispadanjem sa Svjetskog prvenstva.Gledanje odlučujuće utakmice natjecanja u skupini, u Recifeu, organizirano je na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića, a veliki broj navijača okupio se u brojnim ugostiteljskim objektima u gradskom središtu, povijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi i ostalim gradskim četvrtima.

Početnu dobru atmosferu, na trenutak je poremetio šut Herrere, koji je pogodio prečku hrvatskog gola, ali podrška "vatrenima" nije prestajala, sve do pogodaka Marqueza i Guardada, kada je postalo jasno da Hrvatska završava svoj nastup u Brazilu.

Zaključni pogodak Perišića samo je donekle ublažio veliko razočarenje navijača, koji su ove generacije hrvatskih reprezentativaca i izbornika Nike Kovača očekivali bolji rezultat i plasman u drugu fazu natjecanja.

sport.hrt.hr