Ratko Dujković: Priznanje koje laska

dujkovic

... najboljeg vratara Premier lige u sezoni 2014./2015., a onda se priključio A reprezentaciji pred kojom je kvalifikacijska utakmica protiv Izraela. Naravno, razgovor smo morali početi čestitkama zbog nagrade koju je Dujković definitivno zaslužio, piše Dnevni list.

- Priznanje koje laska, još više jer su najbolje birali treneri i kapetani, kazao je 32-godišnji vratar, koji je u trideset utakmica primio samo trinaest pogodaka, što je novi rekord kada je Premier liga u pitanju.

- Očito je da to nije prošlo nezapaženo. Rekordi postoje da bi se rušili, ali smatram da će tu granicu biti jako teško spustiti. Naravno, zasluge za taj rekord ne idu samo meni, nego cijeloj momčadi, nastavio je Dujković.

Status A reprezentativca i nagrada za najboljeg vratara Premier lige sigurno su Dujkoviću odlična preporuka za transfer u inozemstvo, ali čuvar mreže mostarskog kluba kaže da je miran po tom pitanju.

- Vidjet ćemo što će se dogoditi ovog ljeta. Svi mi igrači težimo napretku, a korak naprijed iz Zrinjskog može biti samo eventualni odlazak u inozemstvo. U ovom trenutku nemam neku konkretnu ponudu, ali sezona je sve završila i vidjet ćemo što će se dogoditi do kraja prijelaznog roka.

Plemići su sezonu zaključili osvajanjem trećeg mjesta, što je Mostarcima bilo dovoljno da opet izbore plasman na međunarodnu scenu.

- Željeli smo osvojiti novi trofej i to nikada nismo stidljivo govorili. Nismo uspjeli, ali izborili smo Europu, koja je bila minimalni cilj da bi se sezona okarakterizirala uspješnom. Iz utakmice u utakmicu smo pokazivali da smo momčad koju je teško pobijediti, ali upisali smo i podosta remija u kojima smo izgubili puno bodova da bismo na kraju napravili nešto više, iako je ostalo u zraku da smo mogli više od trećeg mjesta. Priliku smo imali i u Kupu, a svi znaju kako smo završili to natjecanje.

S obzirom da se već jučer priključio reprezentaciji, ispada da Dujković praktički neće imati odmora između dvije sezone, iako on vjeruje da će dobiti nekoliko dana predaha nakon utakmice protiv Izraela, koja se, podsjetimo, igra istog dana kada i Mostarci kreću s pripremama - 12. lipnja.

- U subotu smo igrali protiv Širokog Brijega, u nedjelju sam došao kući, a već danas (srijeda, nap.a.) sam morao biti u Sarajevu. S reprezentacijom ću biti do 12. lipnja, a vjerujem kako ću nakon toga dobiti nekoliko dana za odmor kako bih se barem malo mogao odmoriti, jer će mi odmor definitivno biti potreban, zaključio je Dujković.

S imperativom protiv Izraela

Za razliku od Zrinjskog u kojem je neprikosnovena "jedinica", Ratko Dujković je svjestan da je u reprezentaciji mjesto među vratnicama rezervirano za Asmira Begovića.

- On je jedan od najboljih europskih vratara i sretan sam što imam priliku trenirati s njim. Što se tiče utakmice protiv Izraela, svjesni smo da smo pod imperativom, izjavio je Dujković.

Žeravica i Filipović prva pojačanja

Iako smo očekivali da će se prvo početi popunjavati rubrika "otišli", Zrinjski je jučer potvrdio dolazak prva dva pojačanja u ljetnom prijelaznom roku. To su Miloš Žeravica (26) i Miloš Filipović (25), veznjaci koji su u prošloj sezoni igrali za Borac i Drinu.

Prvi je, jasno, vrlo dobro poznat Vinku Marinoviću, budući da mu je bio trener u banjolučkom klubu, dok je Filipović bio prvi strijelac zvorničkog kluba s devet pogodaka.